Regulatorisk
Pressmeddelande
10 maj 2016, 17:30 CET

Årsstämma i BillerudKorsnäs Aktiebolag (publ)

BillerudKorsnäs Aktiebolag (publ) har idag den 10 maj 2016 hållit årsstämma. Årsstämman beslutade i enlighet med samtliga förslag som styrelsen och valberedningen lagt fram.

Fastställande av årsredovisningen samt utdelning

Årsstämman fastställde årsredovisningen för 2015 och beslutade att en utdelning om SEK 4,25 per aktie ska lämnas till aktieägarna. Avstämningsdagen fastställdes till den 12 maj 2016 och utbetalningen beräknas ske den 17 maj 2016.

Val av styrelseledamöter samt styrelsens ordförande

Årsstämman beslutade att omvälja samtliga styrelseledamöter, vilket innebär att styrelsen består av följande personer; Andrea Gisle Joosen, Bengt Hammar, Mikael Hellberg, Jan Homan, Lennart Holm, Gunilla Jönson, Michael M.F. Kaufmann och Kristina Schauman. Årsstämman beslutade även att omvälja Lennart Holm till styrelsens ordförande och Michael M.F. Kaufmann till styrelsens vice ordförande.

Val av revisor

Årsstämman beslutade att omvälja revisionsbolaget KPMG AB som bolagets revisor för tiden intill slutet av årsstämman 2017. Ingrid Hornberg Romàn kommer att fortsätta som huvudansvarig revisor.

Valberedning

Årsstämman beslutade om ett förfarande för tillsättande av valberedningen som ska gälla till dess beslut om förändring av tillvägagångssättet för tillsättande av valberedningen fattas av stämman.

Införande av långsiktigt incitamentsprogram och överlåtelse av aktier under det långsiktiga incitamentsprogrammet

Årsstämman beslutade om att införa ett långsiktigt incitamentsprogram med en liknande struktur som de program som antagits vid tidigare årsstämmor ("LTIP 2016") för upp till 100 ledande befattningshavare samt andra nyckelpersoner och talanger inom BillerudKorsnäskoncernen.

För att möjliggöra tilldelning av aktier beslutade årsstämman att vederlagsfri överlåtelse av högst 305 202 BillerudKorsnäsaktier i eget innehav får ske till deltagarna i LTIP 2016 efter intjänandeperiodens utgång år 2019.

Övrigt

Vidare beslutade årsstämman bland annat att bevilja ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören för 2015-års förvaltning, att fastställa arvode åt styrelsen och ersättning för utskottsarbete, att fastställa arvode åt revisorn samt att godkänna styrelsens förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

För mer information, vänligen kontakta:

Lennart Holm, Styrelseordförande, 08-553 335 05

Andreas Mattsson, Corporate Legal Counsel, 08-553 335 16

Informationen är sådan som BillerudKorsnäs Aktiebolag (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Avlämnad för offentliggörande kl. 17.30 den 10 maj 2016.