i aM sick sons worK
Git Search_Nav_Refactoring
Nyhet
13 nov 2017, 9:00 CET

EcoVadis tilldelar BillerudKorsnäs högsta betyg för hållbarhet

BillerudKorsnäs ges utmärkelsen Guld av EcoVadis för fjärde året i rad. Den årliga utvärderingen av 30 000 leverantörer visar att BillerudKorsnäs tillhör topp 1-procent av samtliga bedömda företag.

EcoVadis är det ledande systemet för utvärdering av leverantörers miljöaspekter, arbetsförhållanden, affärsansvar och underleverantörer. Systemet anlitas av multinationella varumärken med höga etiska ambitioner när de i sin tur utvärderar sina leverantörskedjor.

Årets utvärdering visar att BillerudKorsnäs placerar sig i toppskiktet av samtliga företag i samma bransch och dessutom tillhör den bästa procenten av samtliga bedömda företag oavsett bransch. Den visar också att BillerudKorsnäs i år förbättrat sig ytterligare.

– EcoVadis bekräftar att vår hållbarhet ligger på en hög nivå och att vi har ett strukturerat arbete med miljö och arbetsförhållanden, tydliga riktlinjer i etiska frågor och ett systematiskt arbete med våra leverantörer. Att vi får mycket höga betyg inom alla bedömda områden, klart över medelvärdet för  den grupp pappers- och kartongtillverkare vi jämförs med samt att vi varje år sedan den första utvärderingen 2013 har vi fått allt högre ranking är verkligen glädjande, säger Bengt Brunberg, ansvarig för rapporteringen av hållbarhetsarbetet

EcoVadis metod bygger på internationellt antagna principer för hållbarhetsredovisning som GRI (Global Reporting Initiative), FN:s Global Compact och ISO 26000 och revideras av oberoende experter inom hållbarhet.

Läs resultaten i bifogade BillerudKorsnäs Sustainability Profile 2017

Mer om EcoVadis här.