Logga in på Skogsägarwebben

Här loggar du som redan har tillgång till Skogsägarwebben in, och hittar all information du behöver om din skogsfastighet.

Skogsbruksplan för effektiv skogsskötsel

En skogsbruksplan är det viktigaste verktyget, en plan för dina åtgärder och ett bra beslutsunderlag för skogsbruket.

Certifiera din skog

Vill du ha ett skogsbruk som är miljöanpassat, tar social hänsyn och är ekonomiskt fördelaktigt på lång sikt? Då ska du certifiera din skog.

Livet med skogen

Skogsskötsel

Skonsamt och effektivt sätt att köra ut virke

Tillsammans med Skogforsk har BillerudKorsnäs utvecklat ”Bestway”, en metod som visar det mest skonsamma sättet att köra ut virket ur skogen.
Möt en skogsägare

Fokus på lönsamhet och naturvärden

Simone Beck-Friis driver som åttonde generation familjeföretaget Hargs Bruk i Uppland. Här har, förutom skogsbruk, bedrivits många olika...

Nyheter

Nyhet
27 aug 2019

Fler vill ha förpackningar i papper

Skog är en attraktiv råvara för många branscher och efterfrågan ökar. Varje år köper BillerudKorsnäs cirka 1,3 miljoner kubikmeter virke från...
Nyhet
22 aug 2019

Hösten i skogen

För dig som skogsägare är det flera viktiga saker att tänka på inför hösten – beställa plantor, boka markberedning och planera för avverkning i...

Sköt om din skog

Liten pojke med keps och röd jacka vid vattenpöl i skogen.

Kom i gång som ny skogsägare

Om du är ny som skogsägare kan du ha glädje av våra matnyttiga tips om hur du kommer igång. Ett planerat skogsbruk ger den bästa avkastningen.
Avverkningsmaskin avverkar mossiga träd.

Är det dags för avverkning?

Föryngra när skogens tillväxt har kulminerat och lönsamheten är som störst. En lyckad avverkning lägger också grunden för framtidens skog.
Höstlöv i skogen lyser i gult och orange i solen.

Aktuella virkespriser

I prislistorna hittar du aktuella virkespriser för massaved i din region. Här finns även information om mätningar och dimensioner.