Lösningar för sterila sjukvårdsförpackningar

Skydda

Bevara

Presentera

För att skydda liv måste sterila förpackningar för medicinska engångsprodukter och återanvändbara medicintekniska produkter förses med sterila barriärer. De måste dessutom vara kostnadseffektiva. Efter att ha försett eller medicintekniska industrin med förpackningslösningar med sterila barriärer i över 40 år har vi på BillerudKorsnäs stor förståelse för den komplexa interaktionen mellan material och förpackningsprocess, och de strikta standarderna och direktiven som gäller för sterilisering, transport, förvaring och användning.

Experter på direktförslutna medicinska förpackningar

Den medicinska industrin kräver förpackningar med minimala risker. BillerudKorsnäs SteriKraft® har mikrobiella barriärer utvecklade för produktion av direktförslutna medicinska engångsprodukter och är producerat i enlighet med EN868 och ISO11607 (del 1). Baserat på vår djupgående kunskap och data från tester och analyser kan vi garantera våra kunder tillförlitliga material för medicinska förpackningar.

Vi skyddar dina patienter

Förpackningar tillverkade av våra papper BillerudKorsnäs SteriKraft, SupaDrape och SupaWrap erbjuder en kombination av mikrobiell barriär, styrka, renhet och steriliseringsstabilitet för återanvändbara medicintekniska produkter. Du kan räkna med funktioner som bra tryckbarhet och styrka, och samtidigt få en garanti för en produkt med ett lägre koldioxidutsläpp.

Inre förpackningar med hög

Produktfamiljen BillerudKorsnäs MediKraft är speciellt utvecklad för applikationer som inte kräver mikrobiella barriäregenskaper. Medikraft erbjuder kombination av renhet och steriliseringsstabilitet för engångsprodukter som exempelvis gips, plåster, bandage och inre förpackning av kirurghandskar.

Ladda ner

Läs mer om våra material och lösningar

Kunskapsdelning

Låt dig inspireras, lär dig mer, och ligg alltid i framkant genom våra Smarter Packaging-seminarier och vår expertkunskap inom olika typer av förpackningsmaterial, trender, innovationer och hållbarhet.

Förpackningsoptimering

Öka din konkurrensfördel genom att utnyttja vår ingenjörskunskap och låt oss utvärdera, förbättra och optimera dina nuvarande förpackningslösningar.

Förpackningsinnovation

Få nya märkesfrämjande förpackningslösningar genom våra kunskapsdrivna innovationer och structurella förpackningsdesign, som kan ersätta en mängd befintliga lösningar.

inspiration

Kampen mot plastavfall i haven

Tidigare i vår organiserades tvådagarskonferensen Beyond Plastic i Monaco för att lyfta viktiga frågor kring plastavfall i haven. Ideella...

Tänjer på gränserna för förpackningar

Hur arbetar branschen med innovation och vilka positiva effekter har det på vår omvärld? Mikael Ankerfors gör plats i sitt schema för att berätta...