Externa Utvärderingar

BillerudKorsnäs utvärderas fortlöpande av många kunder och analytiker genom enkäter om prestanda och arbetssätt. Detta är i linje med våra ambitioner att ge underlag till intressenterna för deras utvärdering av vår verksamhet.

 

 

Dow Jones Sustainability index
Vi leder förpackningsindustrin i Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) baserat på den totala hållbarhetspoängen för 2019. För andra året i rad, är vi bland de topp 10 procenten av företag världen över. Klicka här för att läsa pressreleasen.

CDP Forest
Vi lyfts fram av den ideella miljöorganisationen CDP som världsledande i arbetet mot avskogning och placerar sig på CDP Forests A-lista. CDP bedömer företag utifrån transparens, medvetande och hantering av miljömässiga risker och deras sätta att vara förebilder utifrån miljömässigt ledarskap. 
Klicka här för att läsa pressreleasen. 

CDP Climate & CDP Water
BillerudKorsnäs rapporterade 2017 till både programmen: CDP Climate och CDP Water 2019

EcoVadis
För femte året i rad får BillerudKorsnäs utmärkelsen Guld av Ecovadis och fortsätter därmed vara i toppskiktet av de 50 000 företag som utvärderas.
Klicka här för att ladda ner och läsa hållbarhetsprofilen.
Klicka här för att läsa nyheten.

FN:s Global Compact Vi stöder FN:S tio principer genom att introducera dem i våra strategier och företagskultur. I rapporteringen ”Communication on Progress” om framsteg i arbetet med FN:s Global Compact klassas BillerudKorsnäs som Advanced. Läs mer om FN:s tio principer här

 

WWF Environmental Paper Company Index BillerudKorsnäs uppmärksammas av Världsnaturfonden (WWF) som en av föregångarna när det gäller transparens och rapportering till WWF Environmental Paper Company Index 2017 (EPCI). Läs mer här.
Läs rapporten här.

RobecoSAM’s Vi är vinnare av Gold Class i kategorin Containers & Packaging för vårt hållbarhetsarbete. Vi finns bland de 1 procenten bolag med högst poäng i aktuell industrikategori. Utmärkelsen Industry Mover visar att BillerudKorsnäs gjort den största proportionella förbättringen jämfört med föregående år. Läs mer här.