Laboratorieingenjör

Jobbeskrivning

Har du ett genuint serviceintresse och ett intresse för laborativt arbete i en organisation som utvecklas? Vill du arbeta på en avdelning med omväxlande arbete, starkt kundfokus och teamkänsla? Om ja, då kan du vara vår nya Laboratorieingenjör inom mikrobiologi.

Vår nuvarande labbverksamhet består i dag av ett ackrediterat processlaboratorium samt produktlaboratorium. Processlabb ansvarar för process- och kvalitetskontroll av massa och processmedia samt kontroll av utsläpp till luft och vatten. På produktlabb kvalitetskontrollerar vi all vår pappersproduktion och utför reklamations- och konkurrentprovning samt provningar kopplade till provkörningar och utvecklingsprojekt. År 2018 fick vi dessutom ett nytt Mikrobiologiskt laboratorium som håller en hög standard.

Om tjänsten
Dina arbetsuppgifter blir att ansvara för fortsatt metodutveckling och kontroll av instrument som används vid mikrobiologisk odling. Tillsammans med labbets chef kommer du att vara brukets expert på tillämpning av rutiner och metoder kring provtagning och mikrobiologisk odling. Du kommer självständigt planera och genomföra utredningar och utveckla metoder teoretiskt och praktiskt samt ansvara för att hålla ihop arbetet kring uppdatering och framtagning av instruktioner, rutiner och metoder enligt lednings- och kvalitetssystemet ISO 11737. Du förväntas även bistå med din mikrobiologiska kompetens i projekt samt möten med produktion och teknisk kundtjänst. Övriga förekommande uppgifter kan bl.a. vara inköp av förbrukningsmaterial, laborativt arbete vid behov som odling och koloniräkning samt skriva rapporter. I tjänsten ingår kontakt med leverantörer och externa laboratorier. Tjänsten är placerad på Processlab men du kommer att ha ett nära samarbete med personal på Produktlab då de gör mycket odlingar i MiBilabbet.

Kvalifikationer

Vi tror att du som söker har en högskoleutbildning med inriktning mikrobiologi, kemi eller biologi. Alternativt har du gymnasieutbildning med lång erfarenhet av teoretiskt och praktiskt mikrobiologiskt arbete. Erfarenhet av mikrobiologisk aktivitet i produktionsprocesser samt efterföljande tolkning av resultat med förslag på åtgärder i produktionen är mycket meriterande. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, kvalitetsmedveten, noggrann och van att självständigt planera och driva ditt arbete. Du är serviceinriktad med god samarbetsförmåga och ser det som en självklarhet att ställa upp för dina kollegor när det blir mycket att göra. Du trivs med att arbeta både på egen hand och i grupp och tvekar inte att ta de kontakter som behövs för att lösa dina uppgifter. Vidare har du ett nyfiket sinne och en positiv inställning till att driva förbättringar.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Kullberg, Avdelningschef Kvalitet och Miljö på tfn 011-24 57 16, med undantag för vecka 30-32.

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast den 16 augusti!

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?