Projektingenjör bygg med ansvar för våra byggprojekt

Jobbeskrivning

Vill du vara en del av vårt projektteam och fortsätta utveckla vår verksamhet?

Vi söker dig som vill arbeta i en utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter där du hela tiden har möjligheten att utvecklas i din roll som projektingenjör inom byggdisciplinen.

Du ansvarar för att leda projekt från idé till genomförande.

 Om tjänsten

Som Projektingenjör hos oss blir du en del av avdelningen Anläggningsutveckling och Projekt.

Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för att genomföra projekt inom bestämda tids-, kvalitets- och kostnadsramar. Du ansvarar för att upprätthålla och vara med och utveckla ett effektivt projektarbete som leder till måluppfyllnad, förbättrad driftsäkerhet och anläggningsutnyttjande.

Du kommer att arbeta med förstudier, förprojekt och ta fram kostnadskalkyler för genomförande av investeringsprojekt samt löpande arbeten antingen som projektledare eller som disciplinansvarig bygg inom våra anläggningar för massa- och kartongtillverkning. Du har en helhetsbild och ett övergripande ansvarar för bygg i projekten och styr konsulter samt entreprenörer inom byggdisciplinen samt optimerar resurserna för projektering och montage.

Arbetsområdet omfattar projekt och löpande arbeten inom hela Gävle Bruk samt Bomhus Energi.

Du kommer organisatoriskt att rapportera till chefen för Projekt och Montage.

Kvalifikationer

Arbetet kräver en förmåga att strukturerat och lösningsorienterat driva projekten framåt.

Denna kunskap har du förvärvat genom lång erfarenhet inom bygg eller så har du högskolekompetens med inriktning bygg med några års erfarenhet av byggprojektledning. Du är intresserad av den tekniska utvecklingen inom byggområdet och att arbeta tillsammans med andra människor. Tidigare arbete med bygg inom industrin är meriterande.

Som projektingenjör förväntas du ha kunskap om och erfarenhet av följande:

  • Projektledning
  • Kostnadskalkylering
  • Upprättande av förfrågningsunderlag för anskaffande av utrustning och tjänster samt medverka i inköpsförhandlingar.
  • BAS-P/BAS-U behörighet
  • Dokumentationshantering

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs att du har förmågan att ta initiativ för att genomföra nå uppsatta mål. Som person är du kommunikativ och möter dina kollegor respektfullt och prestigelöst. Som ledare är du trygg att ta beslut och med en förmåga att driva flera parallella projekt samtidigt.

 

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för Projekt och Montage, Hans Lindholm, tfn 070 795 19 22.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag 2021-08-22.

Urval och kandidatkontakt kan komma att ske löpande, skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

 

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?