Projektledare till Skärblacka

Jobbeskrivning

Till vår projektavdelning i Skärblacka söker vi en projektledare som vill arbeta med tekniskt avancerade uppdrag tillsammans med avdelningskollegor och uppdragsgivare i produktions-anläggningen. Du kommer vara en av cirka 20 medarbetare, på en avdelning med positiv stämning, hög trivsel och stort engagemang. Du får ett omväxlande arbete där du initierar och leder projektuppdragen i en organisation som består av egna kollegor och personal från andra berörda avdelningar.

I projektet driver du arbetsprocessen, har budget- och kostnadsansvar samt kommunicerar även med olika externa samarbetspartner, t.ex. leverantörer och konsulter. Under projektets gång upprätthåller du återkommande direktkontakt/projektmöten med övriga projektmedlemmar samt drift och underhåll.

Du kommer bland annat arbeta med;

  • Driva förstudier, förprojekt och genomförande av både små och stora investeringsprojekt i samverkan med drift- och underhållsavdelningar i uppdrag att genomföra optimering, modernisering och processtekniska förbättringar av befintlig anläggning.
  • Sammanställa förprojekt och upprätta rapporter och underlag för investeringsbeslut.
  • Framtagande av kalkyler för anskaffande av utrustning och tjänster samt delta i och vara tekniskt rådgivande i leverantörsförhandlingar.
  • Sätta samman och leda projektorganisationen som består av egna kollegor och personal från andra berörda avdelningar.
  • I de större projekten initiera och ansvara för att styrgruppsmöten genomförs.
  • Följa den tekniska utvecklingen inom vår bransch samt etablera nödvändiga leverantörskontakter

Kvalifikationer

Din utbildningsbakgrund är högskole-/civilingenjör eller motsvarande men du kan också erhållit dina kunskaper via längre yrkeserfarenhet och andra utbildningar. Du ska ha några års erfarenhet av projektarbete i ledande roll. Det är meriterande om du har erfarenhet inom pappers/ massaindustrin eller likvärdig processindustri. För att lyckas i rollen som projektledare behövs framför allt mycket god samarbets- och problemlösningsförmåga vilket resulterar i ett stort engagemang som skapar laganda och förser projektmedlemmarna med en klar riktning.

Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Det är meriterande med kommersiell erfarenhet avseende kontrakt och/eller inköp.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är kommunikativ, har lätt för att bygga relationer och har mycket god planeringsförmåga. Du kan anpassa dig till förändrade situationer samt drivs av att lösa problem och nå resultat och har ett brinnande intresse för den verksamhet och de projekt du engagerar dig i. Du är duktig på att självständigt planera och strukturera ditt arbete och får saker uträttade. Du tar kommandot när det behövs och leder projektteamet framåt

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Rickard Björsten, Avdelningschef, på tfn nr: 011-24 57 50 alt 070-515 6127

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti!

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?