Projektingenjör Mek i Gävle

Jobbeskrivning

Vill du vara en del av vårt projektteam och fortsätta utveckla vår verksamhet? Vi söker dig som vill arbeta i en utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter där du hela tiden har möjligheten att utvecklas i din roll som projektingenjör. Du ansvarar för att leda projekt från idé till genomförande.

Om tjänsten

Som Projektingenjör hos oss blir du en del av avdelningen Anläggningsutveckling och Projekt.

Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för att genomföra projekt inom bestämda tids-, kvalitets- och kostnadsramar. Du ansvarar för att upprätthålla och vara med och utveckla ett effektivt projektarbete som leder till måluppfyllnad, förbättrad driftsäkerhet och anläggningsutnyttjande.

Du kommer att arbeta med förstudier, förprojekt och ta fram kostnadskalkyler för genomförande av investeringsprojekt samt löpande arbeten antingen som projektledare eller som disciplinansvarig mek/rör inom våra anläggningar för massa- och kartongtillverkning. Du styr projektering tillsammans med våra konsulter och ansvarar för upphandling av utrustning och tjänster.

Arbetsområdet omfattar projekt och löpande arbeten inom hela Gävle Bruk samt Bomhus Energi. Du kommer organisatoriskt att rapportera till chefen för Projekt och Montage.

Kvalifikationer

Arbetet kräver en förmåga att strukturerat och lösningsorienterat driva projekten framåt.

Vi tror att du som söker har högskoleutbildning samt förvärvade kunskaper genom några års erfarenhet inom mek/rör konstruktion eller projektledning. Du kan också erhållit dina kunskaper via längre yrkeserfarenhet och andra utbildningar.

Erfarenhet inom Mek/Rör konstruktion samt hantering av 3D-modeller och laserskanning är meriterande.

Som projektingenjör förväntas du ha, eller intresse av att utveckla följande kunskaper och färdigheter:

  • Projektledning
  • Kostnadskalkylering
  • Upprättande av förfrågningsunderlag för anskaffande av utrustning och tjänster samt medverka i inköpsförhandlingar.
  • CAD-kunskaper
  • Dokumentationshantering

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs att du har förmågan att ta initiativ för att nå uppsatta mål. Som person är du kommunikativ och möter dina kollegor respektfullt och prestigelöst.

 

 

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för Projekt och Montage, Hans Lindholm, tfn 070 795 19 22.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag 2021-08-22.

Löpande urval och kandidatkontakt kan komma att ske, vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. 

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?