Vill du arbeta inom Räddningstjänsten?

Jobbeskrivning

Tänk om du kunde sommarjobba på Gävles grönaste företag och bidra till en hållbar framtid?

På BillerudKorsnäs ger vi dig möjlighet att i ditt dagliga arbete bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du får bra erfarenheter för framtiden. Ta chansen att arbeta på ett företag vars värderingar och kultur är kärnan av verksamheten och där vi tror på dynamiken i en grupp med olika bakgrund och erfarenheter.

 

Vi söker nu efter semesterersättare till Räddningstjänsten

Inom BillerudKorsnäs koncernen bedrivs en egen räddningstjänst för verksamheten i Gävle. Vi är en av de större industriräddningstjänsterna i Sverige och söker nu förstärkning till vårt team. Säkerhetsarbetet inom koncernen är högt prioriterat och vår enhet består både av heltids- och deltidsanställd personal. Vår dagliga insatsstyrka består av en insatsledare och fem brandmän med en anspänningstid under dagtid på 90 sekunder, kvällar och helger på 5 minuter. Vi har en hög kompetens av kemikalieinsatser och ett samarbetsavtal med den lokala räddningstjänsten.  

På BillerudKorsnäs ger vi dig möjlighet att i ditt dagliga arbete bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du får bra erfarenheter för framtiden. Ta chansen att arbeta på ett företag vars värderingar och kultur är kärnan av verksamheten och där vi tror på dynamiken i en grupp med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi erbjuder sommarjobb från juni – augusti (v.23-v.35).

Dagtid (40h vecka) och dygnsberedskap ingår i tjänsten som är placerad i Gävle.

Om tjänsten

Vår arbetsmiljö är viktig och den ska präglas av ett högt säkerhetstänk, dialog och trivsel.

Som brandman hos oss kommer du att bedriva operativ räddningstjänst i den daggående utryckningsstyrkan tillsammans med dygnsberedskap. Du och ditt team ansvarar för underhåll av brand- och räddningsutrustning inom Gävle Bruks industriområde och på brandstationen. Utöver förebyggande arbeten och utryckningstjänst ingår det kontinuerligt underhåll av räddningsmaterial och våra fordon.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad brandman med lägst räddningsinsatskompetens med tillhörande godkänt rullbandstest 5,6 km/tim i 6 minuter med larmutrustning. 

För att utföra dina arbetsuppgifter behöver du vara frisk i enlighet med arbetsmiljöverkets krav för rökdykning och simkunnig.

·       B-Körkort är ett krav för att hantera utryckning i tjänsten.

·       Meriterande är sjukvårdsutbildning eller annan relevant arbetslivserfarenhet inom arbetsområdet samt C-körkort.

·       Arbetsplatsen relevanta anställningstester gällande fysisk och praktisk förmåga genomförs på slutkandidater.

Personliga egenskaper

Personlig lämplighet är viktigt för oss. Tjänsten förutsätter att du är ansvarsfull och prestigelös i en varierande arbetsroll med flera kontaktytor. Arbetet innebär att samarbeta i olika grupper för att hitta lösningar och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person värdesätter du en säker arbetsmiljö och du sprider positiv energi till din omgivning. Du kan uttrycka dig väl i tal på svenska och engelska.

Det är viktigt att du känner igen dig i våra värdeord på BillerudKorsnäs; tänka nytt, känna ansvar, samarbete och skapa värde.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta

  • Räddningschef Ulf Olsson 070-795 13 62 alt ulf.olsson@billerudkorsnas.com 
  • Insatsledare Daniel Åström 070-795 21 18 alt. Daniel.Astrom@billerudkorsnas.com

Ansökningsinformation

Du kan förvänta dig återkoppling senast under april. Urval sker löpande. 

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Se även

Möt semestervikarie Atte Forslund

Atte sommarjobbar på PM1 i Jakobstad som produktionsplanrerare. Det här är tredje sommaren med BillerudKorsnäs.

Möt semestervikarie Angelica Sroka

Angelica Sroka, 23, är ingenjörsstudenten inom Teknisk Design som för tillfället vikarierar på BillerudKorsnäs produktionsanläggning i Karlsborg.

Möt semestervikarie Viktor Wästersved Nyberg

Viktor vikarierar på BillerudKorsnäs i Karlsborg och är stationerad på affärsområdet packaging paper där han utvecklar nya förpackningsidéer.

Möt semestervikarie Katarina Winsa

Läs mer om sommarjobbet som Inköpare på BillerudKorsnäs i Kalix.

Möt semestervikarie Lisa Hilferink

Läs om sommarjobbet som förpackningsutvecklare i för Bag Solutions i Kalix.

Möt semestervikarie Rikard Harila

Läs mer om sommarjobbet som Processoperatör på Renseriet på BillerudKorsnäs i Kalix.