BillerudKorsnäs Karlsborg söker

Semestervikarier till Sulfat (Renseri/Utlastning, Massa, Lut & Kraft)

Är du en lagspelare som tar ansvar, gillar problemlösning och vill arbeta mot gemensamma mål? Vill du få möjligheten att arbeta inom ett internationellt bolag med stark lokal förankring och som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid? Oavsett om det är ditt första arbete efter studier eller om du vill testa något nytt så har vi ett spännande och utvecklande sommarjobb för dig! Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten, till avdelning Sulfat välkomnar vi därför särskilt kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet.

Om tjänsten
Som sommarjobbare inom produktion är du en viktig del i ett team där samtliga medlemmar arbetar tillsammans för att nå uppsatta mål. Här kommer du att få möjlighet att aktivt delta i både arbetsmiljö- och förbättringsarbete. Vi sätter höga mål och vill ständigt utvecklas och bli bättre. Vår arbetsmiljö är viktig och präglas av ett högt säkerhetstänkande, dialog och trivsel. Tillsammans ser vi till att produktionen sker med säkerheten främst, och alltid med högsta kvalité. Sulfatfabriken omfattar sektionerna Renseri/Utlastning, Massalinje samt Lut & Kraft och du kan komma att bli placerad på någon av dessa.

Renseri/Utlastning: Som operatör i Renseriet arbetar du bl.a. med systematisk tillsyn av anläggningen. Vi har stort fokus på förebyggande underhåll samt ordning och reda. Du skall kunna rotera mellan de olika arbetsuppgifterna traktorförare, truckförare och anläggningsförare. Arbetstiden är förlagd till 2-skift och 5-skift.

Som truckförare på Pappersutlastningen ansvarar du för utlastning av rullar från pappersmaskinen och bestrykningsmaskinen samt massabalar från torkmaskinen. Rullarna och massabalarna lastas på järnvägsvagnar, båtar, bilar eller ställs upp i magasinet för senare utlastning. Arbetstiden är förlagd till dagtid.

Massalinjen: Avdelning massalinje hanterar processerna kokeri, tvätt-sileri, syrgasblekeri, blekeri, blekvätskeberedning, råvattenförsörjning och processvattenbehandling. Som Drift- och funktionskontrollant på massalinjen utför du förekommande arbetsuppgifter i den löpande verksamheten. I det igår kontrollrundor och tillsyn inom avdelningen, skötsel av utrustning för råvattenförsörjning, miljöanläggningar, natronlut- och terpentinlager samt lastning/lossning av processkemikalier. Arbetstiden är förlagd till dagtid eller 5-skift.

Lut & Kraft: Avdelningen hanterar processerna sodapanna, barkpanna, indunstning och mixeri. Som operatör på Lut & kraft kommer du i första hand att erbjudas upplärning till fältoperatör mixeri.  Där kommer du vara en del i ett team som ansvarar för processtyrningen av mixeriet och hantering av fastbränsle till barkpannan. Du kommer i huvudsak att utföra olika typer av fältarbeten såsom kontrollrundor/rondering, provtagning, renhållning samt en hel del traktorkörning. Mixeriet ligger mitt i hjärtat av fabriken, vilket gör att du kommer att få en bra lokalkännedom av fabriksområdet. Arbetstiden är förlagd till 5-skift enligt specificerat schema.

Kvalifikationer
Avslutad eller pågående gymnasieutbildning med godkända betyg samt B-körkort är ett krav. I övrigt erbjuder vi dig utbildning i form av säkerhetslära samt truck- och traverskort utifrån behov. 

Personliga egenskaper
Jobbet bygger till stor del på teamarbete vilket innebär att du uppskattar och har lätt för att samarbeta och agerar på ett respektfullt och prestigelöst sätt gentemot dina medarbetare för att främja gruppen och relationen med andra människor. Samtidigt är det viktigt att du kan ta ansvar för eget arbete och utveckling, är analytisk och tycker om att fokusera på detaljer och förstå dess betydelse för helheten. Du arbetar på ett strukturerat sätt med säkerheten i fokus även vid stressigare situationer. För att lyckas i rollen behöver du ha ett stort engagemang i det du gör och en vilja att ta dig an nya utmaningar. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Som en del av vårt löpande arbetsmiljö- och säkerhetsarbete genomförs alkohol- och drogtester i samband med anställning.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta:

Ola Cederholm, Sektionschef Renseri/Utlastning, telefon +46 (0)923-661 76, +46 (0)70-367 15 57, e-post: ola.cederholm@billerudkorsnas.com.

Tobias Kock, Sektionschef Massalinjen, telefon +46 (0)923-661 43, +46 (0)70-239 52 66, e-post: tobias.kock@billerudkorsnas.com.

Tomas Sundkvist, Sektionschef Lut & Kraft, telefon +46 (0)923-661 79, +46 (0)70-230 31 51, e-post: tomas.sundkvist@billerudkorsnas.com.

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-03, ange gärna i ansökan om du är särskilt intresserad av någon specifik sektion.

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Se även

Möt semestervikarie Atte Forslund

Atte sommarjobbar på PM1 i Jakobstad som produktionsplanrerare. Det här är tredje sommaren med BillerudKorsnäs.

Möt semestervikarie Angelica Sroka

Angelica Sroka, 23, är ingenjörsstudenten inom Teknisk Design som för tillfället vikarierar på BillerudKorsnäs produktionsanläggning i Karlsborg.

Möt semestervikarie Viktor Wästersved Nyberg

Viktor vikarierar på BillerudKorsnäs i Karlsborg och är stationerad på affärsområdet packaging paper där han utvecklar nya förpackningsidéer.

Möt semestervikarie Katarina Winsa

Läs mer om sommarjobbet som Inköpare på BillerudKorsnäs i Kalix.

Möt semestervikarie Lisa Hilferink

Läs om sommarjobbet som förpackningsutvecklare i för Bag Solutions i Kalix.

Möt semestervikarie Rikard Harila

Läs mer om sommarjobbet som Processoperatör på Renseriet på BillerudKorsnäs i Kalix.