Tänk om en karriär hos oss kunde frigöra din fulla potential?

Vi har över 150 olika yrkesroller på BillerudKorsnäs och en karriär hos oss kan därför se ut på många olika sätt. Nu ska vi få chansen att läsa mer om Zacharias Pavlov som arbetar som automationsingenjör på vårt bruk i Gruvön.

Möt Zacharias Pavlov, automationsingenjör i Gruvön. Efter sin Yrkesutbildning inom automation skrev han sitt examensarbete hos oss 2019 och blev därefter anställd som Materialhanterare som sedan gick över till Drifttekniker. Nu arbetar han som Automationsingenjör och vi är såklart nyfikna på hur han hamnade i den rollen!

Efter att ha medverkat i förbättringsprojekt inom IT/system började han 2021 som processingenjör där han fick fortsätta utveckla sin kompetens inom problemlösningsmetodik. I kombination med sin utbildning och att det blev en ledig tjänst som Automationsingenjör kändes det som en perfekt möjlighet för Zacharias.

Just nu är jag ny rollen och tycker det känns väldigt kul och utmanande med den tekniska komplexitet som finns i rollen. Jag har mycket kvar att lära vilket känns som en spännande utmaning”.

På vilket sätt har det funnits utrymme för dig att påverka din karriär inom bolaget?

Jag har visat att jag vill lära mig och utvecklas och haft chefer som trott på mig, vilket gjort mig ännu mer taggad att ta vara på de chanser jag fått”. 

Zacharias fortsätter berätta att han känt sig väl omhändertagen och om han lyft någon förbättringspotential har det verkligen funnits utrymme för att sedan få arbeta med det.

Jag har tyckt system och IT varit väldigt spännande och det har jag fått chansen att arbeta med. Har exempelvis varit med i projekt kopplat till spårbarhet, EDI och implementering”.

Vad skulle du ge för tips till andra som vill prova på olika roller inom BillerudKorsnäs?

Våga ta chansen! Engagera sig och synas när tillfälle ges”. Zacharias trycker just på att våga säga till när man ser förbättringspotential och då öppet visaengagemang och att man gärna vill vara med att påverka. En stor faktor till att Zacharias vågat testa nya saker är också att han haft chefer som trott på honom. De har haft en öppen dialog tillsammans vilket skapat förtroende och engagemang.

För att maximera sina chanser att utvecklas måste man vara öppen med att man vill utvecklas och lära sig

Vad tycker du är absolut roligast med att arbeta på BillerudKorsnäs?

Just att få chansen att utvecklas är något som Zacharias lyfter fram återkommande och som genomsyrat hans karriär hittills.  ”Upplever att om man vill göra något så får man göra det”. Han tycker också att det är väldigt kul att få bolla med sina kollegor och chefer för att kunna forma det man arbetar med.

Är du också intresserad av en karriär på BillerudKorsnäs? Våra lediga tjänster hittar du här.