BillerudKorsnäsare i media

Här kan du ladda ner och läsa publicerade artiklar om våra medarbetare inom BillerudKorsnäs.

2021

Civilingenjören Helena Streitlien har haft tre olika yrkesroller sedan starten 2015. Nu är hon produktionsingenjör för en kartongmaskin.

Civilingenjören Linus Skjutar Apell startade vårt ettåriga traineeprogram 2018. Idag jobbar han som change manager för ett investeringsprojekt.

2020

Tecnical Sales Managern Johanna Oderstad känner stolthet över hur hållbarhet genomsyrar det mesta i BillerudKorsnäs arbete.

Civilingenjören Sofia Carlson bidrar till att ta fram pappersförpackningar som underlättar vardagen för människor i över 100 länder. (ej pdf)

Tim Paradis och Cecilia Nyblom berättar i karriärpodden Work at X om hur det är att arbeta på BillerudKorsnäs där hållbarhet genomsyrar allt.

2019

Ingenjören Tina Jonasson lockades av den innovativa miljön på BillerudKorsnäs som tar sig in i framtiden med världens modernaste kartongmaskin.

På BillerudKorsnäs i Grums (utanför Karlstad) utvecklar före detta traineen Christopher Karlsson framtidens hållbara förpackningslösningar.

Civilingenjören Siri Engström bidrar till att kvalitetssäkra produktionen på BillerudKorsnäs.

Medarbetare som skapar hållbara produkter behöver hållbara ledare menar EVP HR Paulina Ekvall som arbetat fram nytt ledarskapskoncept.

Civilingenjören Carl Johansson gillar nya utmaningar där han får använda sin kreativitet i samarbete med kollegor och kunder.

2018

Emelie Norström, Teknologie doktorsexamen inom fiber- och polymervetenskap går sina drömmars traineeutbildning på BillerudKorsnäs.

Thomas Gillgren, civilingenjör med inriktning på kemiteknik utvecklar framtidens förpackningar utan plast.

Simon Eliasson, Technical Service Manager, gjorde ett år som trainee på BillerudKorsnäs. Och han har varit kvar sedan dess.

Tim Paradis, HR Business Partner & Employer Branding Manager tog hem segern som Årets Employer Brandingperson 2018.

2017

Traineeåret började för Edin Besirevic i skogen och slutade i Shanghai.

Frida Strömberg och hennes kollegor på BillerudKorsnäs skapar framtidens innovativa pappersprodukter.

Under traineeåret har Lina Andreasson och hennes 12 traineekollegor fått ta del av hela värdekedjan inom BillerudKorsnäs.

För naturälskaren Patrik Bosander var nya arbetsplatsen ett medvetet lappkast.

BillerudKorsnäs utmanar för att hitta talangerna, läs om hur Tim Paradis arbetar med employer branding för att knyta kompetens till företaget.

Den starka hållbarhetsprofilen och att få göra skillnad lockade Maria Bond till BillerudKorsnäs traineeprogram. Läs mer här.

Den 24 mars arrangeras IGEday som ska locka fler unga tjejer till ingenjörsyrket. BillerudKorsnäs deltar som huvudsponsor. Läs mer här.

Som driftingenjör på BillerudKorsnäs får Ramona Andersson vara med och bidra till en grönare framtid. Läs mer om Ramona här.

2016

På BillerudKorsnäs har Emma Hellqvist världen som arbetsfält. Läs mer om Emma här.

Det starkafokuset på hållbarhet lockade Johan Jerlvall Jeppsson till företaget. Läs om Johan här.

"När jag kom hit slogs jag direkt av denpositiva och nytänkande anda som finns här."- berättar Robbin Kantarp i intrevju. Läs hela artikeln här.

Magnus Wikström berättar hur BillerudKorsnäs tillsammans med sina partners utvecklar radikala lösningar och förpackningar för en mer hållbar värld

När Jon Åkesson letade efter intressanta tjänster fastnade hanför det unika traineeupplägget hos BillerudKorsnäs. Läs om Jon här.

Genom att visa på bredden av möjligheter som finns inom företaget är de nunominerade till Årets employer branding-företag 2017. Läs artikeln här.

2015

Sofia Campos nominerades till Årets Employer Branding Manager av Universum Awards 2015. Läs mer här

Sara Christenson är utvecklingsingenjören som jobbar fram hållbara förpackningslösningar och drivs av innovationskraft och framtidstro. Läs mer.

Helst vandrar Per Ehrencrona på en fjälltopp men till vardags är han problemlösare i sin roll som underhållningsingenjör på BillerudKorsnäs.

Eva Gomez från Venezuela sökte sig till BillerudKorsnäs för att få arbeta med hållbarhet och överraskades av den svenska kulturen.

Jenny Johansson har gjort en karriärresa från trainee till ansvarig för förbättringsarbete inom bolaget – och har nya utmaningar i sikte. Läs mer

Anna Jonhed lockas av utmaningarna med fibrer och drivs av nytänk i ledarskap. Anna engageras av frågor runt mångfald, innovation och hållbarhet.

Henrik Nord vill se ledarskap som banar väg mot utveckling. Läs om hur Henrik arbetar med ett hållbart ledarskap.

Tim Paradis berättar om året som trainee på BillerudKorsnäs och hur det blev den perfekta starten på karriären. Läs Tims historia här.

Anna Sarbring gick raka vägen från skolbänken på Chalmers till att bli en viktig kugge i förbättringsprojekt på BillerudKorsnäs. Läs mer.

Anders Wihag ser om BillerudKorsnäs hus för att kunna leverera morgondagens förpackningslösningar. Läs mer.

Sara Westberg vägrar peka med hela handen och trivs med draget under galoscherna som BillerudKorsnäs bjuder på. Läs mer här.

2014

Mikael Ankerfors målar upp stora visioner för framtidens förpackningsmaterial. Läs mer.

1987 utbildade Bengt Brunberg sig till skogsmästare, idag arbetar Bengt som hållbarhetschef. Läs om Bengts arbete för en hållbar framtid här.

Engagemang, prestigelöshet och intresse präglar Rafael Caravajals ledarskap och vågar tala öppet om sina mål. Läs mer här.

På pappersbruket som aldrig sover sitter Anna Grundberg på en bred roll som aldrig blir tråkig. Läs mer.

Anna Jonhed drömmer om en produkt som helt ersätter plastpåsen. Läs om Annas arbete med smarta lösningar här.

De stora framtidsfrågorna stimulerar Elin Li som antar utmaningen att skapa framtidens förpackningsmaterial. Läs mer.

På avdelningen Supply Chain Customer Service leder Johanna Råsbo sitt team på 18 medarbetare. Läs mer.

Möjlighet att kombinera ledarkarriär och familjeliv gör att John Svensson trivs i ledarrollen. Läs mer.

2013

Fadia Chedid hoppade på traineeprogrammet direkt efter sin examen från Linköpings universitet. Läs om hennes år med BillerudKorsnäs här.

Lisa Jansson hittade ett sätt att kombinera sina två favoritintressen inom BillerudKorsnäs. Läs hur Lisa gjorde här.

Andrei Krès började som trainee och idag stortrivs han som Business Controller på huvudkontoret i Solna. Läs mer.

Helene Lundholm gick från ekonomiavdelningen för att anta utmaningen som produktionschef. Läs om hur Helene gjorde.

Tony Thyberg beskriver en arbetsplats som aldrig blir tråkig. Läs mer hur Tony utvecklats med BillerudKorsnäs. Läs mer.

Louise Wohrne har överblick över hela produktionskedjan, från skog till förpackningsdesign. Läs om vad som engagerar Lousie i hennes yrkesroll.