Regulatorisk
Pressmeddelande
14 maj 2018, 18:50 CET

BillerudKorsnäs inleder förhandlingar om ny organisation

BillerudKorsnäs meddelar idag att fackliga förhandlingar om en ny organisation kommer inledas inom kort. Förhandlingarna kommer föras runt ett förslag till ny organisation med fullt resultatansvar i tre divisioner.

- Under min första tid i BillerudKorsnäs har jag slagits av de goda förutsättningarna vi har för lönsam tillväxt. För att dra maximal nytta av dessa förutsättningar måste vi bli snabbare och ha en tydligare ansvarsfördelning internt i bolaget. Detta vill vi åstadkomma i en ny organisation med tre affärsdrivande divisioner med fullt resultatansvar, säger Petra Einarsson, VD och koncernchef BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs nuvarande organisation är uppbyggd i en matris med tre affärsområden, en produktionsorganisation och ett antal stabsfunktioner organiserade efter funktion. Förslaget till ny organisation, som är föremål för kommande fackliga förhandlingar, innebär att verksamheten istället kommer att organiseras i tre divisioner uppdelade utifrån områdena säck- och kraftpapper, kartong- och wellmaterial samt förpackningslösningar. Produktionsanläggningarna kommer att ingå i divisionerna för säck- och kraftpapper samt för kartong- och wellmaterial. Detaljerna i den framtida organisationen är ännu inte beslutade utan kommer arbetas fram och förhandlas successivt.

Parallellt med detta arbete görs även en översyn av koncernledningens roller och sammansättning.
Efter slutförda förhandlingar är ambitionen att en ny organisation ska bemannas och börja gälla under senare delen av 2018. Extern finansiell redovisning kommer ändras från och med 1 januari 2019.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Essén, Kommunikations- och hållbarhetsdirektör, BillerudKorsnäs AB (publ), 0730-573801

Denna information utgjorde innan offentliggörandet insiderinformation. BillerudKorsnäs AB är skyldigt att offentliggöra denna information enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 maj 2018 kl. 18:50 CET.