Regulatorisk
Pressmeddelande
25 mar 2020, 20:00 CET

BillerudKorsnäs drar tillbaka förslag om extra utdelning

Styrelsen i BillerudKorsnäs har beslutat att dra tillbaka den tidigare föreslagna extra utdelningen. Den föreslagna ordinarie utdelningen kvarstår.

Mot bakgrund av den ökade osäkerheten till följd av Covid-19 pandemin prioriterar styrelsen att upprätthålla BillerudKorsnäs starka finansiella ställning och manöverförmåga. Styrelsen har därför beslutat att dra tillbaka den tidigare föreslagna extra utdelningen om SEK 4,30 per aktie.

Styrelsens förslag om en ordinarie utdelning på SEK 4,30 per aktie kvarstår. Styrelsen föreslår även att mandat erhålls för återköp av egna aktier. 

Förutsatt att osäkerheten har minskat och förutsägbarheten på marknaden har förbättrats så avser styrelsen att kalla aktieägarna till en extra bolagsstämma senare i år för att besluta om en extra utdelning. 

Årsstämman kommer att hållas den 5 maj 2020 kl. 15.00 på Norra Latin, Stockholm City Conference Center i Stockholm, och kallelsen till årsstämman, med styrelsens fullständiga förslag, planeras att publiceras den 2 april. 
    

För mer information, vänligen kontakta:
Ivar Vatne, CFO, +46 8 553 335 07
Lena Schattauer, Head of Investor Relations, +46 8 553 335 10 


Denna information utgjorde innan offentliggörandet insiderinformation. Informationen är sådan som BillerudKorsnäs AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 mars 2020 klockan 20:00 CET.