Pappersflaskan – Allt vi kan föreställa oss kan vi skapa

Innovation har alltid varit en nyckelfaktor när det gäller hållbara lösningar. På BillerudKorsnäs har vi höga ambitioner inom ett antal noggrant utvalda utvecklingsprojekt och samarbetar med spännande och nyskapande utvecklare som hjälper oss att utmana konventionella lösningar. 

Projektet att utveckla en pappersflaska är avgörande för att åtgärda bristen på hållbara förpackningar för kolsyrad dryck. För att hitta en lösning och ta fram en pappersflaska samarbetar vi med det danska företaget ecoXpac som är specialiserat på avancerad 3D-formning av fiberbaserade strukturer.

 

 

 

Se även

Utmana ditt ekologiska avtryck

En stor del av vårt avfall är tyvärr inte komposterbart, och bör heller inte hanteras som sådant. Det tar i själva verket mycket längre tid än vi

Paper Bottle-projektet

Paper Bottle projektet är ett innovationsprojekt med mål att skapa världens första 100 % återvinningsbara pappersflaska för kolsyrade drycker.
* utom kärlek

Inget bör vara för evigt* inte heller förpackningar

Fyra miljarder ton avfall produceras i världen varje år och plastpartiklar finns i alla våra hav. Hur kommer det att påverka framtida generationer