Beetham

I Beetham produceras papper för förpackning av medicinsk utrustning, livsmedelsförpackningar och andra typer av industriella applikationer. Specifika tillämpningar inkluderar fettåligt papper för snabbmatsindustrin och sterilt barriärpapper med direkt tätning

Om Beetham

Vår produktionsanläggning i Beetham, Ett par mil norr om Lancaster i South Lakeland district, Cumbria, England, är en världsledande tillverkare av förpackning av medicinsk utrustning och livsmedelsförpackningar avsedda för användare med mycket höga krav på renhet, tryckbarhet, steriliseringsförmåga och styrka. Kraftpappret som produceras i Beetham används bland annat till medicinska applikationer som förband, sprutförpackningar, väskor och påsar, till livsmedelsförpackningar som snabbmatspåsar, smör- och bageriprodukter samt till Industriella applikationer som säckhölje, dekorativt laminat och glasinterfoliering.

Fakta

Produkter:

Marknadssegment:

Produktionskapacitet: 45 000 ton/år

Antal anställda: 140

Hållbarhet & dokument

Historia

Det har tillverkats papper i Milnthorpe och på Waterhouse Paper Mill sedan 1788. 1791 omvandlades bruket till kvarnverksamhet för att i början av 1800-talet återgå till papperstillverkning. 1919 övertogs bruket av Falls Paper Mill Co Ltd som genomförde en omfattande modernisering. Nuvarande produktionsanläggning etablerades 1932 men användes under en kort period under andra världskriget som lager av The Ministry of Supply. Verksamheten återupptogs igen 1946 med en kapacitet om 4 000 tin per år. 1954 installerades en MG-cylinder och 1964 var man den ledande producenten av MG kraftpapper i UK. Efter ett par ägar- och namnbyten mellan 1990 till 1999 övertogs bruket 2004 av BillerudKorsnäs (dåvarande Billerud AB).

Karriär

BillerudKorsnäs utmanar konventionella förpackninar för en hållbar framtid. Är du intresserad av att arbeta med oss? Välkommen att besöka våra karriärsidor.

Besöks- och kontaktinformation

Växel: +44 1539 565 000

Presstjänst. Endast för medieförfrågningar.
Telefon: 0771-14 14 11
E-post: press.beetham@billerudkorsnas.com

Amanda Morgan
HR & Kommunikationsansvarig

Ying Sou
Fabrikschef

BillerudKorsnäs Beetham Ltd 
Milnthorpe
Cumbria LA77AR
Storbritannien