Nyhet
29 sep 2017, 9:00 CET

Kartong från BillerudKorsnäs i tre av de vinnande bidragen i prestigefyllda European Carton Excellence Award 2017

Förpackningskartong från BillerudKorsnäs, en ledande global leverantör av hållbara förpackningsmaterial och förpackningslösningar, användes i tre av de vinnande bidragen i välrenommerade European Carton Excellence Awards, däribland det mest prestigefyllda, ”Carton of the Year”.

Den 21 september 2017 avgjordes för 21:a gången European Carton Excellence Award, Europas mest välrenommerade pris för kartongförpackningar. BillerudKorsnäs, deras konverterare och varumärkesinnehavare lämnade evenemanget med tre prestigefyllda priser.

Det är en stor ära att vara en del av och kunna hjälpa våra kunder, både konverterare och varumärkesägare, att förverkliga deras visioner och idéer inom design och miljövänliga förpackningar. På BillerudKorsnäs har vi utvecklat en serie material som inte kräver några kompromisser. Vår kartong är tillverkad i ren nyfiber, vilket gör den så stark att förpackningarnas vikt kan reduceras utan att ge avkall på prestanda. På så sätt kan vi skapa förpackningar som är såväl vackra som funktionella och miljövänliga
Magnus Levinsson, Business Segment Director för Cartonboard på BillerudKorsnäs

Tillsammans med Domenis 1898 SRL och Lucaprint vann BillerudKorsnäs det mest kända priset, ”Carton of the Year”, med bidraget Geometrie Cividât. Den klassiska ginen presenteras i en elegant diagonalskuren kartong, där den runda flaskan är perfekt skyddad tack vare den funktionella och attraktiva designen. Den är iögonfallande och förstärker samtidigt produktens sofistikerade kvalitet. BillerudKorsnäs kartong har en överlägsen kvalitet och tryckbarhet, vilket möjliggjorde för teamet bakom förpackningen, Ufficio Tecnico Lucaprint och Giulia Toscanelli, att förverkliga sin vision. Slutresultatet utsågs till årets bästa kartong.

BillerudKorsnäs hjälpte också lakritstillverkaren LIQ och producenten VG Kvadra Pak JSC att vinna bästa pris inom konfektkategorin med sin premiumförpackning ”LIQ gift set”. Presentförpackningen består av en stor låda som innehåller fyra små, fyrkantiga lådor, som alla är tillverkade i BillerudKorsnäs kartong. De små lådorna har dubbla skikt av miljövänlig kartong, vilket ger ett mer naturligt, matt utseende samt utmärkta tryckegenskaper, något som juryn kallade ”en exceptionell upplevelse”.

Första plats i dryckeskategorin gick till franska Jolival tillsammans med VG Angoulème, som utformade och tillverkade bidraget ”Eco-Fontaine Jolival”, en transportabel femliters vattendispenser som är underhållsfri och inte kräver någon elektricitet. Förpackningen, som är tillverkad i kartong från BillerudKorsnäs, kan återvinnas eller återfyllas och får på så sätt många livscykler, ett extremt miljövänligt koncept. Kartong både i muggar och dispenser minskar behovet av plast, vilket gör det hela ännu mer miljövänligt. ”Idealiskt” var juryns kommentar.

Beskrivning, juryns kommentarer och bilder finns på:

Carton of the Year/Geometrie Cividât

Vinnare i kategorin Confectionary/VG Kvadra Pak JSC

Vinnare kategorin Drinks/ VG Angoulème