Nyhet
16 maj 2017, 8:00 CET

PIDA fyller tio år som internationell tävling

När BillerudKorsnäs designtävling PIDA– Packaging Impact Design Award firar tio år som internationell tävling ges deltagarna en bredare utmaning jämfört med tidigare år och som också utgår från BillerudKorsnäs egna mission: Challenge conventional packaging for a sustainable future. Uppgiften i korthet är att ta fram en nyskapande förpackning som både står ut i butikshyllan och har ett ökat kundvärde och samtidigt tar ansvar för miljön.

”PIDA är viktigt för BillerudKorsnäs av en rad anledningar. Tävlingen ger oss en möjlighet att samla varumärkesägare och konverterare och ge dem chansen att möta och inspireras av en ny generations designers. Och de tävlande får en chans att visa upp sina bidrag och få värdefull feedback. För många tävlande är PIDA också det första mötet med deras blivande arbetsgivare. Vi på BillerudKorsnäs får med PIDA chansen att bidra till utvecklingen inom förpackningskonstruktion och förpackningsdesign”, säger Magnus Levinsson, Business Segment Director Cartonboard.

Nytt för i år är också att BillerudKorsnäs inför en ny priskategori för hållbarhet och inrättar ett helt nytt pris ’People’s Choice’ där allmänheten bjuds in att utse sin egen vinnare via Facebook.

”Med Facebook-tävlingen vill vi bredda PIDA och visa upp de fantastiska bidragen vi fått in för en större publik än de som har möjlighet att delta i själva eventet. Genom att alla kan gå in och rösta ger vi också fler en möjlighet att engagera sig för design som utmanar och som bidrar till en mer hållbar framtid”, säger Elin Li, projektledare för PIDA.

Som alltid utses en totalvinnare för respektive land och tävling som mottar ’PIDA Gold Award’. Förutom en totalvinnare kommer juryn även att utse vinnare i följande kategorier: Sustainability, Innovation, User friendliness och Shelf Impact.

Årets svenska PIDA-event och prisutdelning hålls den 23 maj i Stockholm. Den franska upplagan hålls 22 juni i Frankrike på ’Make-up in Paris’ mässan och den tyska tävlingen äger rum 9 november. Läs mer om PIDA här.

För mer information, vänligen kontakta:
Jörg Storneke, Business Development Director, +491709211196, jorg.storneke@billerudkorsnas.com