Nyhet
30 nov 2018, 9:00 CET

BillerudKorsnäs ”julkalendrar” för att belysa industrins yrkesbredd

1-24 december får den som undrar hur det kan vara att arbeta i ett svenskt industriföretag möjlighet att träffa BillerudKorsnäs medarbetare. Bakom var och en av de 24 luckorna döljer sig en film där en ny medarbetare från försäljning, produktion, underhåll och stab varje dag i sin egen arbetsmiljö berättar om vad jobbet innebär, vad som är spännande med det samt vad det innebär att arbeta i ett företag med missionen att utmana det konventionella för en hållbar framtid.

Arbetsplatser, kanske särskilt inom industrin, är ofta utspridda och svårtillgängliga. Ett kunskapsvakuum, eller mystik om man vill, skapas lätt kring vad som försiggår bakom väggarna. Det vill BillerudKorsnäs råda bot på genom att 24 medarbetare, en per dag mellan 1-24 december, illustrerar bolagets olika yrkesroller på video inspelade på respektive arbetsplats in ”action”.

För den som är nyfiken finns flera vägar att nå innehållet. Dels via BillerudKorsnäs karriärsida och dels via bolagets sociala kanaler:

Det här är ett personligare sätt för oss att visa upp hur det är att arbeta hos oss och samtidigt slå ett slag för svensk basindustri som en spännande arbetsmiljö med många olika karriärvägar. I 24 korta filmer kan alla, från studenter till redan yrkesaktiva, få en unik inblick i vår vardag från fabrik och säljkontor till huvudkontor. Självklart vill vi med detta profilera BillerudKorsnäs som en spännande arbetsgivare, men också visa upp en bredd som kanske inte alla känner till
Tim Paradis People Development Manager på BillerudKorsnäs.