Pressmeddelande
21 apr 2021, 8:40 CET

BillerudKorsnäs lanserar en ny generation bestruken liner från KM7

Nu lanserar BillerudKornsäs Pure DecorX™  vilket är det senaste i utvecklingen av White Top Kraftliner. Lanseringen möjliggör förbättringar av såväl tryckresultat som styrka och hållbarhet hos attraktiva wellförpackningar.

Pure DecorX är en 3-skikts liner tillverkad av 100 % nyfiber, vilket gör materialet starkt, styvt och med hög bulk. I praktiken betyder det utmärkta möjligheter till lightweighting, hög körbarhet i konverteringsmaskiner, minskad risk för washboarding och förbättrade förpackningsegenskaper.

Att linern är gjord enbart av nyfiber gör Pure DecorX till ett hållbart val: det är förnybart, återvinningsbart och nedbrytningsbart, och fibrerna kan spåras tillbaka till ansvarsfullt skogsbruk.

Pure DecorX är bestruken och den höga ytjämnheten ger utmärkta tryckresultat med verklighetstrogen återgivning av bilder och färger. Det gör produkten attraktiv för användningsområden som hyllfärdiga förpackningar, butiksskyltning, förpackning av mat och dryck och premiumprodukter.

  • Tack vare vår kunskap, erfarenhet och avancerad teknik har vi kunnat säkra de nödvändiga kvalitetsparametrar som gör att vi uppfyller de höga krav som ställs för både pre- och postprint i en och samma produkt, säger Rolf Gustafsson, Director Product Management Containerboard BillerudKorsnäs.
  • Kunderna kan alltså använda en enda bestruken produkt till både pre- och postprint – det är en extra bonus.

Den nya linern är tillverkad på KM7, världens mest moderna kartongmaskin. Produktens kvalitetsparametrar övervakas i realtid med avancerad sensorteknik, vilket säkerställer en unikt konsekvent produktkvalitet. Och med en imponerande kapacitet av 550 000 ton om året ökas tillgängligheten av bestruken liner på marknaden.

BillerudKorsnäs produktkategori Pure Liners backas upp av Containerboard BoxLab, dit kunderna kan vända sig för att få support och rådgivning för optimering av sina förpackningslösningar.   

Med sin styrka och utmärkta tryckbarhet passar Pure DecorX utmärkt för konsumentvaror i premiumsegmentet.

 

Vill du veta mer? Klicka på länken: http://billerudkorsnas.com/pure-decorx
 

För fler frågor, vänligen kontakta:

Rolf Gustafsson, Director Product Management Containerboard, BillerudKorsnäs, +46705730086, Rolf.Gustafsson@billerudkorsnas.com

Robin Ekström, Sales Director Containerboard, BillerudKorsnäs, +46722221836
Robin.Ekstrom@billerudkorsnas.com

Louise Wileen Bjarke, Presschef, +46722103514, louise.wileenbjarke@billerudkorsnas.com
 

BillerudKorsnäs levererar förpackningsmaterial och -lösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi är en världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial och har kunder i över 100 länder. Företaget har åtta produktionsanläggningar i Sverige, Finland och Storbritannien och cirka 4 500 anställda i över 13 länder. BillerudKorsnäs omsätter ca SEK 24 miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm. www.billerudkorsnas.se