Nyhet
7 dec 2017, 11:03 CET

Billerud planerar att köpa skog

Billerud ser ett behov av att säkra en långsiktig tillgång till ett stabilt och konkurrenskraftigt vedflöde. Därför har företaget för avsikt att förvärva Bergvik Skog Öst AB.

Skog i vinterskrud.

Bergvik Skog Öst AB omfattar cirka 350 000 hektar skogsmark. Billerud har sedan tidigare haft långsiktiga avtal om vedleveranser med Bergvik Skog.

– Genom eget ägande får vi bättre kontroll av och långsiktighet i denna del av våra vedleveranser och kan på så sätt bidra till att utveckla det svenska skogsbruket på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, säger Uno Brinnen, skogsdirektör Billerud. Våra samarbeten med privata skogsägare påverkas inte av förvärvet.

Avsiktsförklaringen har ingåtts med andra ägare som tillsammans med Billerud står för cirka 98 procent av ägandet i Bergvik Skog AB. Den innebär en uppdelning av Bergvik Skogs AB:s skogstillgångar bland nuvarande ägare. Avsiktsförklaringen är en icke-bindande överenskommelse. Efter undertecknandet kommer parterna nu att verifiera nuvarande biologiska tillgångar i Bergvik Skog Öst AB respektive Bergvik Skog Väst AB för att definiera de slutliga villkoren för Billerud förvärv av Bergvik Skog Öst AB.

Pressmeddelande om Billeruds förvärv av Bergvik Skog Öst AB.

Missa inte

Skogsskötsel

Säker i skogen med rätt utrustning

Arbete i skogen är alltid förenat med vissa risker. Nu inför Billerud, tillsammans med fler i branschen, nya riktlinjer för personlig...
Två stora virkestravar vid väg.

Vi köper ditt virke

Det är smidigt att sälja virke till Billerud. Vi kan antingen ta hand om hela jobbet, eller så kan vi hämta upp ditt redan avverkade virke.