Nyhet
26 jan 2018, 14:39 CET

Billeruds nya vd har börjat

Sedan årsskiftet finns Billerud nya vd på plats. Petra Einarsson har efterträtt Per Lindberg i rollen.

Petra Einarsson kommer senast från Sandvik där hon varit chef för Sandvik Materials Technology och medlem i Sandvik AB:s koncernledning. Hon har varit verksam i ett antal olika ledande positioner inom Sandvikkoncernen, bland annat som chef för produktområde Tube, chef för produktområde Strip och som ekonomidirektör för Sandvik Materials Technology. Petra har även styrelseuppdrag i SSAB, Industriarbetsgivarna och Verksamhetsstyrelsen i Svenskt Näringsliv.

Varför valde du att ta uppdraget som vd och koncernchef för Billerud?
– Jag har under hela min yrkesverksamma karriär jobbat för Sandvik och alltid känt att det är Sveriges finaste företag. Mycket på grund av att Sandvik precis som Billerud har en viktig roll att spela vad gäller en hållbar utveckling av samhället inför framtida generationer eller med andra ord möjlighet att påverka positivt och göra skillnad. När chansen dök upp att få leda ett företag som både har en lång stolt historia, faktiskt längre än Sandviks, är ungt i sin utveckling som ett stort börsbolag, samt har stor potential att växa på ett hållbart och lönsamt sätt, så kunde jag helt enkelt inte motstå utmaningen.

Vad tar du med dig från stålindustrin, och ett bolag långt större än Billerud, efter nästan 30 år?
– Det finns både likheter och skillnader. Det är något som tilltalar mig vad gäller starka industriföretag med en lång historia av innovation med kundens utvecklingsbehov i centrum. Jag tror att det delvis handlar om mötet mellan teknik och människa.

Nyheter

Nyhet
15 mar 2024

Gynnsamt att avverka

Just nu är det ett gynnsamt läge för skogsägare att sälja virke. Virkespriserna ligger på bra nivåer och avsättningen till industrin är god.
Nyhet
31 jan 2024

Bästa tipsen inför skogsdeklarationen

Deklarationstider står för dörren. Redan den 12 februari finns kostnadsränta att spara för den som väntar en större kvarskatt.