Nyhet
24 maj 2022, 15:52 CET

Beredd på brand

Under den varma årstiden är det högsäsong för skogsbränder. Myndigheten MSB har förbättrat sina prognoser för skogsbrand inför sommaren.

Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap, MSB, har förbättrat flera av sina informationstjänster kring skogbrand inför sommaren.

Brandrisk skog och mark
Redan förra året släpptes en helt ny och förbättrad version av tjänsten Brandrisk skog och mark. Inför säsongen 2022 har brandriskprognossystemet förbättrats ytterligare med bland annat dygnsprognoser för 6 dygn och en ny högsta risknivå. En ny funktion är även satellitdetektion av bränder.

Stärkt beredskap
På myndighetens webb finns information om hur skogsbränder förebyggs och hantereras. MSB Skogsbrandberedskap.

Appen Brandrisk Ute
Appen Brandrisk Ute hjälper dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark och visar brandriskprognos för aktuell plats. Appen innehåller också råd och information, till exempel om eldning och grillning i skog och mark. Appen Brandrisk Ute

 

Läs mer

Nyhet
15 mar 2024

Gynnsamt att avverka

Just nu är det ett gynnsamt läge för skogsägare att sälja virke. Virkespriserna ligger på bra nivåer och avsättningen till industrin är god.
Nyhet
31 jan 2024

Bästa tipsen inför skogsdeklarationen

Deklarationstider står för dörren. Redan den 12 februari finns kostnadsränta att spara för den som väntar en större kvarskatt.
Nyhet
31 jan 2024

Extrem kyla utmanande för skogsbruket

Vinterns tjäle skapar fina förutsättningar för skogsbruk samtidigt som kyla och snö kan vara besvärligt för den som ska arbeta i skogen.