Nyhet
19 apr 2018, 16:47 CET

Försvinnande smart cementsäck

Mängden byggprojekt blir allt fler. Det skapar en allt större efterfrågan på byggmaterial vilket i sin tur ökar användningen av förpackningsmaterial.

Tänk om detta förpackningsmaterial bara kunde försvinna? Det är precis vad Billerud cementsäck D-Sack® gör. Hela säcken läggs ner i cementblandaren och löses sedan upp i processen. Det minimerar cementsvinn, eliminerar avfallshantering och sparar tid samtidigt som arbetsplatsen blir renare, säkrare och mer hälsosam tack vare minskat damm.

Fortsätter binda koldioxid

Men fördelarna med D-Sack® är fler. När Svenska Miljöforskningsinstitut IVL genomförde en livscykelanalys kom de fram till att D-Sack® i ett hundraårigt perspektiv är en koldioxidsänka, eftersom koldioxiden som binds när träden växer och sedan införlivas i papperet fångas i den färdiga betongstrukturen. Med andra ord: även när säcken är förbrukad binder den koldioxid vilket i sin tur är bra för klimatet.

Vill du se säcken försvinna? Titta på filmen.

 

Nyheter

Nyhet
15 mar 2024

Gynnsamt att avverka

Just nu är det ett gynnsamt läge för skogsägare att sälja virke. Virkespriserna ligger på bra nivåer och avsättningen till industrin är god.
Nyhet
31 jan 2024

Bästa tipsen inför skogsdeklarationen

Deklarationstider står för dörren. Redan den 12 februari finns kostnadsränta att spara för den som väntar en större kvarskatt.
Nyhet
31 jan 2024

Extrem kyla utmanande för skogsbruket

Vinterns tjäle skapar fina förutsättningar för skogsbruk samtidigt som kyla och snö kan vara besvärligt för den som ska arbeta i skogen.