Nyhet
12 nov 2018, 10:25 CET

Fler virkesköpare – bättre service

Med fler virkesköpare siktar Billerud Skog på ökad tillgänglighet och bättre service.

Efterfrågan på råvara inom skogsindustrin är stor. Billerud Skog anställer därför fler virkesköpare och utökar antalet distrikt från fyra till fem, med Hälsingland som det femte distriktet. På detta sätt hoppas man ge skogsägarna bättre tillgänglighet och service, och trygga råvaran för framtiden.

– Det är hög efterfrågan på våra produkter inom industrin. Vi expanderar därför verksamheten och har ambitionen att öka vår råvaruanskaffning från privata skogsägare. Vi vill höja vår aktivitet gentemot skogsägarna, både i de områden där vi redan är och genom att utöka till fler geografier, säger Fredrik Eriksson, fältköpschef på Skog.

Bättre tillgänglighet och service

Med fler virkesköpare och ett större geografiskt upptagningsområde hoppas man kunna förbättra både tillgänglighet och service.

– Detta ska egentligen inte innebära någon större förändring för skogsägarna, men med större resurser kan vi ha en bättre stödjande verksamhet och högre servicegrad.

Dessutom hoppas man på effektivare transporter.

– Vi kommer att kunna samordna resurser på ett mer effektivt sätt när verksamhetsområdet blir större. Detta är ett led i att bli konkurrenskraftigare och trygga råvaran, något som gynnar skogsägarna, konstaterar Fredrik Eriksson.

 

Nyheter

Nyhet
15 mar 2024

Gynnsamt att avverka

Just nu är det ett gynnsamt läge för skogsägare att sälja virke. Virkespriserna ligger på bra nivåer och avsättningen till industrin är god.
Nyhet
31 jan 2024

Bästa tipsen inför skogsdeklarationen

Deklarationstider står för dörren. Redan den 12 februari finns kostnadsränta att spara för den som väntar en större kvarskatt.
Nyhet
31 jan 2024

Extrem kyla utmanande för skogsbruket

Vinterns tjäle skapar fina förutsättningar för skogsbruk samtidigt som kyla och snö kan vara besvärligt för den som ska arbeta i skogen.