Nyhet
20 apr 2021, 9:58 CET

Skogslektioner

Digitala lektioner om skogens viktiga roll i omställningen till ett hållbart samhälle är ett initiativ från ”Skogen i skolan”.

Syftet är att visa på skogens många möjligheter och få kommande generationer att intressera sig för skogen. Lektionerna riktar sig till elever i årskurs 4–6 och finns tillgängliga på skogslektioner.se. Några av de teman som skogslektioner.se innehåller är ”Produkter från skogen”, ”Skogen och klimatet” samt ”Biologisk mångfald”.

– Detta är ett modernt och bra komplement till arbetet med utomhuspedagogik och att få eleverna att vistas i skogen, säger Johanna Ydringer, ansvarig för Arbetsmiljö och ledningssystem på Billerud Skog.

”Skogen i skolan” är ett nationellt samarbete mellan skolan och Sveriges skogliga intressenter som sedan 1973 har arbetat för att öka skolelevers kännedom om skogen och dess många värden.

 

Läs mer

Nyhet
15 mar 2024

Gynnsamt att avverka

Just nu är det ett gynnsamt läge för skogsägare att sälja virke. Virkespriserna ligger på bra nivåer och avsättningen till industrin är god.
Nyhet
31 jan 2024

Bästa tipsen inför skogsdeklarationen

Deklarationstider står för dörren. Redan den 12 februari finns kostnadsränta att spara för den som väntar en större kvarskatt.
Nyhet
31 jan 2024

Extrem kyla utmanande för skogsbruket

Vinterns tjäle skapar fina förutsättningar för skogsbruk samtidigt som kyla och snö kan vara besvärligt för den som ska arbeta i skogen.