Den första förseglade pappersförpackningen

Ren miljö och en förvarings- och leveranskedja som varken tummar på materialstyrka eller stabilitet. Den första förseglade pappersförpackningen är en förpackning för torra livsmedel, som tillverkats av 100 % förnybart ny-fiber från skandinaviska skogar. Den är perfekt för exempelvis pasta, ris, havre, mjöl, socker eller müsli.

Förslutningslimmet är så innovativt att hela förpackningen klassas som rent pappersmaterial, som kan bli återvunnet och ingå i nya pappersförpackningar. Ett byte till en förpackning i papper kommer minska ditt CO2 avtryck med 65% jämfört med en liknande förpackning i plast. Detta är bara en av många orsaker till att DowJones Systainability Index har utsett BillerudKorsnäs till världens mest hållbara förpackningsföretag två år i rad.

Dammtät

Hållbar

Unik

Lämna konkurrenterna bakom dig

Våra innovativa förseglade pappers påsar är ett resultat av Axello ZAP papper och ingenjörskonst från Syntegon. Resultatet är världens första förseglade förpackning för torra livsmedel, med fördelar som lägre kostnader för avfallshantering, minskat livsmedelssvinn, samt ett minskat CO2 avtryck jämfört med likvärdiga konventionella förpackningar.

En form för varje funktion

Konsumenter dras till förpackningar för torra livsmedel som är hela och rena och har högkvalitativt tryck. För pappersförpackningar ska locka krävs det lilla extra i designen. Påsar som tillverkats av papper ur BillerudKorsnäs Axello-sortimentet levererar tryck kvalitet på absolut högsta nivå.

Kund Case - Wolf Nudeln

Vill du veta hur vi hjälpte Wolf Nudeln?
Läs hela historien

Kontakt

Do you want to know more? Don't hesitate to contact our Sealed Paper Packaging expert Thomas Mörs for an initial discussion.

Get in touch

Ladda ner

EPD/Certifikat

Läs mer om våra material och lösningar

Vi kan hjälpa dig att skapa nya förpackningar för torra livsmedel eller att optimera dina befintliga förseglade påsar. Vår expertis och våra Pack Lab-tjänster sträcker sig från kunskap om förpackningstrender och innovationer, som vi kontinuerligt delar med oss av till dig, till vetenskapliga tester och analyser. Allt detta ger dig verkliga konkurrensfördelar.

Kunskapsdelning

Låt dig inspireras, lär dig mer, och ligg alltid i framkant genom våra Smarter Packaging-seminarier och vår expertkunskap inom olika typer av förpackningsmaterial, trender, innovationer och hållbarhet.

Förpackningsoptimering

Öka din konkurrensfördel genom att utnyttja vår ingenjörskunskap och låt oss utvärdera, förbättra och optimera dina nuvarande förpackningslösningar.

Förpackningsinnovation

Få nya märkesfrämjande förpackningslösningar genom våra kunskapsdrivna innovationer och structurella förpackningsdesign, som kan ersätta en mängd befintliga lösningar.

inspiration

Utmana ditt ekologiska avtryck

En stor del av vårt avfall är tyvärr inte komposterbart, och bör heller inte hanteras som sådant. Det tar i själva verket mycket längre tid än vi...

Klarar papperspåsar utmaningen? Inga problem

Miljöfördelarna med att använda engångspåsar av plast ifrågasätts över hela Europa och världen. Men kan papperspåsar ersätta dem och klara...

Bra mat förtjänar en bra förpackning

Atria's nya kallskurna kyckling säljs under varumärket Lönneberga. Den är förpackad i FibreForms nya värmeformade papperstråg.