Lösningar för sterila barriärer som går att lita på

Skydda

Bevara

Presentera

För att skydda liv måste förpackningar för medicinska engångsprodukter och återanvändbar utrustning förses med sterila barriärer. De måste dessutom vara kostnadseffektiva. Efter att ha försett medicinindustrin med förpackningslösningar med sterila barriärer i över 40 år har vi på BillerudKorsnäs stor förståelse för den komplexa interaktionen mellan material och förpackningsprocess, och de strikta regler som gäller kring sterilisering, transport, förvaring och användning.

Experter på direktförslutna medicinska förpackningar

Den medicinska industrin kräver förpackningar med minimala risker. BillerudKorsnäs SteriKraft® har mikrobiella barriärer utvecklade för produktion av direktförslutna medicinska engångsprodukter och är certifierat i enlighet med EN868 och ISO11607 (del 1). Baserat på vår djupgående kunskap och data som används i tester och analyser kan vi garantera våra kunder absolut tillförlitliga medicinska förpackningar.

Vi skyddar dina patienter

Förpackningar tillverkade av papperssortimenten BillerudKorsnäs SteriKraft, SupaDrape och SupaWrap har en kombination av styrka, renhet och steriliseringsstabilitet för återanvändbar medicinsk utrustning. Du kan räkna med funktioner som hög tryckbarhet och styrka, och samtidigt få en garanti för ett mindre koldioxidavtryck.

Rena förband

Papperssortimentet BillerudKorsnäs MediKraft är speciellt utvecklat för applikationer som inte kräver mikrobiella barriäregenskaper. Du får toppresultat ifråga om renhet och steriliseringsstabilitet för engångsartiklar som exempelvis gips, lokalförband och styckförpackningar för kirurghandskar.

Ladda ner

Läs mer om våra material och lösningar

Kunskapsdelning

Låt dig inspireras, lär dig mer, och ligg alltid i framkant genom våra Smarter Packaging-seminarier och vår expertkunskap inom olika typer av förpackningsmaterial, trender, innovationer och hållbarhet.

Förpackningsoptimering

Öka din konkurrensfördel genom att utnyttja vår ingenjörskunskap och låt oss utvärdera, förbättra och optimera dina nuvarande förpackningslösningar.

Förpackningsinnovation

Få nya märkesfrämjande förpackningslösningar genom våra kunskapsdrivna innovationer och structurella förpackningsdesign, som kan ersätta en mängd befintliga lösningar.

inspiration

Kampen mot plastavfall i haven

Tidigare i vår organiserades tvådagarskonferensen Beyond Plastic i Monaco för att lyfta viktiga frågor kring plastavfall i haven. Ideella...

Tänjer på gränserna för förpackningar

Hur arbetar branschen med innovation och vilka positiva effekter har det på vår omvärld? Mikael Ankerfors gör plats i sitt schema för att berätta...