BillerudKorsnäs Light

BillerudKorsnäs Light har hög tryckhållfasthet, flexibilitet och fuktresistens och är lätt att konvertera. Materialet uppfyller dessutom alla krav på renhet och hygien. Tryckytan är slät, ren, effektiv och enkel att arbeta med och återger krävande bilder på ett tilltalande sätt. Detta är rätt val bland annat för livsmedel i premiumsegmentet.

Lättviktning

Våra kartongtyper är såpass starka att gramvikten kan sänkas utan att det påverkar förpackningarnas prestanda. Vi kallar detta för lättviktning, vilket betyder att mindre mängd råmaterial används i förpackningen. Detta innebär i sin tur färre transporter och minskade krav på lagerförvaring – faktorer som skapar mer gynnsamma förhållanden för en hållbar framtid.

Säker formgivning

Den överlägsna styrkan gör att bigar kan göras utan risk att materialet spricker.

Hett!

Ytans perfekta släthet ger utmärkt resultat vid värmefoliering, vilket kan kombineras med prägling för ännu större effekt.

Hitta din form

Eftersom materialet är så starkt, styvt och stadigt lämpar det sig utmärkt för formbarhet och formbevarande. Experimentera och upptäck vilka former som passar bäst för dig.

Produktsortiment

Produkt Ytvikt
(Tjocklek)
Förpackningshållbarhet Grafiskt utseende
BillerudKorsnäs Light
En lätt men stark kartong med hög renhet BillerudKorsnäs Light specifikation
250–330 g/m2

(335–470 µm)

Tjänster i världsklass – på dina villkor

Våra unika tjänster är specifikt utvecklade för att vara kompatibla med alla dina förpackningskrav. Tillsammans med dig optimerar våra specialister din förpacknings prestanda, skapar skräddarsydda tjänster för just dig och ger support i ditt utvecklingsprojekt. För att säkerställa att dina processer fungerar så smidigt som möjligt får du en specifik kontaktperson som hjälper till med eventuella frågor.

Logistik och leverans

Vår kunskap och våra tjänster känner inga geografiska gränser. Med sin stora kunskap om olika branscher och material är vår kundservice och vårt säljteam väl rustade att snabbt svara på frågor. Tack vare vår flexibilitet kan vi tillhandahålla personliga lösningar och leveransalternativ.

 • Omgående orderbekräftelse
 • Säker spårning av din order
 • Punktliga leveranser med helhetsgaranti

Standardnivåer för service:

 • Standard
 • Plus
 • Express

 

Teknisk service

Våra teknikspecialister finns tillgängliga för att säkerställa att materialet vi levererar till dig fungerar så smidigt och effektivt som möjligt.

 • Proaktiv konsultation
 • Experthjälp på plats

 

 

 

Smarter Packaging Services/Carton solutions

Vi har expertisen, processerna och verktygen för att ta ditt varumärkes förpackningar ett steg längre. Med vår hängivna personal och vår avancerade labbutrustning kan vi utveckla, raffinera och dokumentera förslag på strukturell design inom två veckor efter en projektgenomgång.

 • Utbildning & workshops
 • Förpackningsinnovation
 • Förpackningsoptimering
Läs mer

inspiration

Värde för premiumvarumärken

Är en konventionell förpackningslösning tillräckligt bra för dig? Eller är du ute efter en förhöjd kundupplevelse, mer kostnadseffektiva...

Trender som formar framtidens affärsperspektiv

Utmana konventionella förpackningar – trender som formar framtidens affärsperspektiv: I BillerudKorsnäs trendrapport presenterar vi sex...

Isso - utmanar traditionerna inom konfektyrbranschen

Män brukar inte ge godsaker i present till andra män. Särskilt inte innan de ska gå på fotboll eller ut och roa sig. Men det finns en designer i...