Nyhet
8 apr 2024, 15:13 CET

För ökad återvinningsgrad av fiberbaserade förpackningar tillsammans med 4evergreen

År 2019 organiserade Cepi workshops om den påverkan som EU-direktivet (SUPD) om engångsplast har på fiberbaserade förpackningar. Vi på Billerud insåg också behovet av en plattform och engagerade oss för att gemensamt kunna tackla dessa utmaningar. Detta ledde till att 4evergreen bildades, en allians med målet att öka återvinningsgraden för fiberbaserade förpackningar till 90% år 2030.

– Det är en kollektiv insats, inte bara inom Billerud, utan även tillsammans med likasinnade partners världen över, att bidra till övergången mot ett koldioxidsnålt samhälle. Vi är stolta över att vara en del av allianser som 4evergreen, som driver hållbarhet inom fiberbaserade förpackningar, säger Ulrika Wedberg, hållbarhetschef på Billerud.

Vad är 4evergreen?

4evergreen bildades år 2020, med syftet att främja fiberbaserade förpackningars roll inom en cirkulär ekonomi. Från början bestod alliansen av 45 företag – nu har den 113 medlemmar från hela värdekedjan, inklusive forskningsinstitut. 4evergreen jobbar mot ett ambitiöst mål: att öka återvinningsgraden för fiberbaserade förpackningar till 90% år 2030.

Vad är Cepi?

Cepi är en organisation som jobbar med att säkra konkurrenskraften för massaindustrin och papperstillverkningen gentemot EU:s beslutsfattare. De representerar papperstillverkningen gentemot EU-institutionerna och intressenter i Bryssel. Dessutom strävar de efter att förbättra bilden och synligheten för papperstillverkningsindustrin och andra relaterade sektorer. Cepi strävar också efter att vara ett exempel på hur konkurrenskraft och hållbarhet kan gå hand i hand.

 

Relaterade länkar: