Logga in på Skogsägarwebben

Här loggar du som redan har tillgång till Skogsägarwebben in, och hittar all information du behöver om din skogsfastighet.

Skogsbruksplan för effektiv skogsskötsel

En skogsbruksplan är det viktigaste verktyget, en plan för dina åtgärder och ett bra beslutsunderlag för skogsbruket.

Certifiera din skog

Vill du ha ett skogsbruk som är miljöanpassat, tar social hänsyn och är ekonomiskt fördelaktigt på lång sikt? Då ska du certifiera din skog.

Livet med skogen

Skogsskötsel

Förädlade plantor - nu syns effekten

Genom förädlade plantor får man bästa möjliga avkastning på sitt skogsbestånd. Arbetet med skogsträdförädling började på 1930-talet och nu ser vi...
Möt en skogsägare

Skogen – en investering med hjärtat

Konsulterna Sara Lundqvist och Samuel Eriksson blev skogsägare för fyra år sedan och lämnade nyligen Solna för Piteå. Certifiering och...

Nyheter

Nyhet
23 maj 2019

Så lägger du upp virke vid väg

Vinterns stormar och förra sommarens torka gynnar barkborren med stora angrepp på skogen som följd. Det är därför hög fart på avverkningarna och...
Nyhet
26 apr 2019

Vi är en del av lösningen

Joakim Svahn, trainee och produktionsledare på BillerudKorsnäs Skog, berättar om varför han sökte sig till skogsindustrin.

Sköt om din skog

Liten pojke med keps och röd jacka vid vattenpöl i skogen.

Kom i gång som ny skogsägare

Om du är ny som skogsägare kan du ha glädje av våra matnyttiga tips om hur du kommer igång. Ett planerat skogsbruk ger den bästa avkastningen.
Avverkningsmaskin avverkar mossiga träd.

Är det dags för avverkning?

Föryngra när skogens tillväxt har kulminerat och lönsamheten är som störst. En lyckad avverkning lägger också grunden för framtidens skog.
Höstlöv i skogen lyser i gult och orange i solen.

Aktuella virkespriser

I prislistorna hittar du aktuella virkespriser för massaved i din region. Här finns även information om mätningar och dimensioner.