Logga in på Skogsägarwebben

Här loggar du som redan har tillgång till Skogsägarwebben in, och hittar all information du behöver om din skogsfastighet.

Skogsbruksplan för effektiv skogsskötsel

En skogsbruksplan är det viktigaste verktyget, en plan för dina åtgärder och ett bra beslutsunderlag för skogsbruket.

Certifiera din skog

Vill du ha ett skogsbruk som är miljöanpassat, tar social hänsyn och är ekonomiskt fördelaktigt på lång sikt? Då ska du certifiera din skog.

Livet med skogen

Fritid i skogen

Var med och rädda bina

Människan är beroende av binas arbete. Honungsbin pollinerar 70 av de 100 växtarter som göder 90 procent av befolkningen världen över. Därför är...
Fritid i skogen

Från skog till krog

På senare tid har många kockar på landets finare krogar upptäckt skogens eget skafferi. Råvaror från skogen med smaker som älgört...

Nyheter

Nyhet
3 jun 2019

Kolla din skog i sommar

Semestern närmar sig med stormsteg. Sommarledigheten är ett perfekt tillfälle att titta till sin skog och se om någonting behöver åtgärdas.
Nyhet
28 maj 2019

Enklare att klassa massaved

Den 1 augusti i år införs Prima/Sekunda, en ny metod för mätning och klassning av massaved. Arvid Svanborg, virkeschef på BillerudKorsnäs, anser...

Sköt om din skog

Liten pojke med keps och röd jacka vid vattenpöl i skogen.

Kom i gång som ny skogsägare

Om du är ny som skogsägare kan du ha glädje av våra matnyttiga tips om hur du kommer igång. Ett planerat skogsbruk ger den bästa avkastningen.
Avverkningsmaskin avverkar mossiga träd.

Är det dags för avverkning?

Föryngra när skogens tillväxt har kulminerat och lönsamheten är som störst. En lyckad avverkning lägger också grunden för framtidens skog.
Höstlöv i skogen lyser i gult och orange i solen.

Aktuella virkespriser

I prislistorna hittar du aktuella virkespriser för massaved i din region. Här finns även information om mätningar och dimensioner.