Nyhet
22 sep 2017, 0:00 CET

Hållbarhet i världsklass

Billerud har på ett år gått ifrån att höra till de tjugo procent mest hållbara företagen i Europa, till de tio procent mest hållbara företagen i världen.

En äldre man med en liten pojke på axlarna står vid en skogsväg.

Företaget hör till de tio procent mest hållbara i världen 2017 inom kategorin Containers & Packaging, enligt Dow Jones Hållbarhetsindex. Redan förra året utsågs Billerud som enda europeiska företag till hållbarhetsledare, en position som företaget innehar även i år.

Hållbarhet integrerat i bolaget

– Att vi tar oss till världsindex är ett otroligt roligt besked och något vi haft som målsättning med årets rapportering. Dow Jones Hållbarhetsindex mäter hållbarhet inom en rad aspekter inom ekonomisk-, miljömässig- och social hållbarhet och detta är ett kvitto på att hållbarhetsarbetet är integrerat i bolaget och att vi lever upp till vår mission, säger Henrik Essén, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Billerud.

Missa inte

Möt en skogsägare

Skogen är källan till ett gott liv

Skogen är en central del av Örjan Bergströms vardag, en plats för både rekreation och arbete. Med tiden har det ständigt växande skogsinnehavet...
En älg som ligger ner i skogen.

Det innebär skogscertifiering

Både konsumenter och skogsindustrin vill att produkter som tillverkas av skogens råvaror ska vara miljövänliga. Det innebär certifieringen.