Nyhet
14 apr 2020, 9:49 CET

Skärpta krav på återvinning

För ett år sedan skärptes kraven på återvinning inom EU. Målet är att 2030 ska 85 procent av allt papper och kartong återvinnas, vilket kan jämföras med dagens 44 procent.

BillerudKorsnäs papper för e-handelspåsar.


För att kunna uppnå målet växer efterfrågan på monomaterial i förpackningar, det vill säga en förpackning som är tillverkad i ett och samma material och kan återvinnas på enklare sätt än i dag.
Vissa varumärkesägare överväger att byta till plast. Men lösningar helt och hållet i papper kommer från förnybar råvara och är enklare att återvinna.

– Vi ser en utveckling där varumärkesägare efterfrågar enkla lösningar som går lätt att återvinna, säger Malin Ljung Eiborn, hållbarhetschef på BillerudKorsnäs. Torra livsmedel, till exempel pasta, är områden där varumärkesägare har bytt från plast till papper. Och vårt nya papper för e-handelspåsar har väckt stort intresse och kan ersätta plastförpackningar.

 

Läs mer

Nyhet
24 apr 2024

En bra start för framtida bestånd

Våren innebär planteringstid för många skogsägare. Flera faktorer samspelar för att de nya trädplantorna ska få en bra start.
Nyhet
15 mar 2024

Gynnsamt att avverka

Just nu är det ett gynnsamt läge för skogsägare att sälja virke. Virkespriserna ligger på bra nivåer och avsättningen till industrin är god.
Nyhet
31 jan 2024

Bästa tipsen inför skogsdeklarationen

Deklarationstider står för dörren. Redan den 12 februari finns kostnadsränta att spara för den som väntar en större kvarskatt.