Nyhet
23 sep 2021, 11:26 CET

Hållbarhet på flera sätt i närområdet

Billerud är en viktig spelare i lokalsamhället och ofta ortens största arbetsgivare. Med det följer ett stort ansvar.

Billerud är en viktig spelare i lokalsamhället ur flera aspekter. Sofia Granerfeldt som är kommunikationsansvarig på bruket i Frövi berättar:
– De flesta av Billeruds produktionsenheter är belägna i mindre samhällen vilket innebär att vi ofta är ortens största arbetsgivare. Med det följer såklart ett stort ansvar, en hållbar framtid för oss gäller inte bara våra produkter som säljs till hela världen utan även hur vi påverkar vårt närområde.

Billerud tar sitt miljöansvar på flera sätt, vilket gagnar både enskilda hushåll och skogen i stort.
– I Frövi och på andra produktionsorter förser vi närområdet med spillvärme som värmer upp hushållen. Vi finns i närområden som är omgivna av natur och skog och här har vi ett stort ansvar i att förvalta naturen på ett bra sätt. Virkesråvaran kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk och vi avverkar den på ett hållbart sätt.

Även social hållbarhet är av stor vikt för Billerud, som verkar för att ungdomar ska få arbetslivserfarenhet genom praktikplatser och sommarjobb.
– Vi vill göra nytta i samhället där vi verkar och sponsrar lokala initiativ och idrottsföreningar. Vi är måna om att våra medarbetare trivs med att bo i närområdet och som stor arbetsgivare har vi ett ansvar för det, säger Sofia.

 

Läs mer

Nyhet
24 apr 2024

En bra start för framtida bestånd

Våren innebär planteringstid för många skogsägare. Flera faktorer samspelar för att de nya trädplantorna ska få en bra start.
Nyhet
15 mar 2024

Gynnsamt att avverka

Just nu är det ett gynnsamt läge för skogsägare att sälja virke. Virkespriserna ligger på bra nivåer och avsättningen till industrin är god.
Nyhet
31 jan 2024

Bästa tipsen inför skogsdeklarationen

Deklarationstider står för dörren. Redan den 12 februari finns kostnadsränta att spara för den som väntar en större kvarskatt.