Nyhet
29 sep 2020, 10:10 CET

Ökad efterfrågan på samarbetsavtal

Allt fler skogsägare söker långsiktiga samarbeten för sitt skogsbruk, något som ger flera fördelar.

På Billerud Skog ser vi att våra tjänster efterfrågas i allt större utsträckning.
– Fler och fler av er skogsägare ger oss förtroendet att ingå ett samarbetsavtal där vi startar ett långsiktigt gemensamt arbete för en lönsam och hållbar utveckling i skogen, säger Simon Nilsson, virkeschef på Billerud.

Behovet av rådgivning, skogsbruksplaner och Billeruds tjänster inom skogsbruk och certifiering växer.
– För att kunna möta upp efterfrågan från er skogsägare rekryterar vi därför fem nya virkesköpare till vår organisation, något som är extra glädjande i dessa stundtals bistra tider, säger Simon. Köparna kommer att förstärka verksamheten i våra olika distrikt.

De skogsägare som samarbetar med Billerud bidrar också till att skapa ett mervärde i samhället. Råvaran går till produkter som hjälper till att fasa ut plast och andra fossila material. På våra produktionsanläggningar i Sverige, Finland och England tillverkar vi pappersmaterial till förpackningar för bland annat livsmedel, industri och medicinska produkter.
– Ju mer vi kan använda skogsråvaran på rätt sätt, desto bättre är det för klimatet och vår gemensamma framtid. På Billerud vill vi ta vara på skogens alla värden, både vad gäller ekonomisk avkastning, som en hållbar råvara till samhället eller en plats med höga naturvärden för biologisk mångfald, rekreation och fritid, säger Simon.

 

Läs mer

Nyhet
24 apr 2024

En bra start för framtida bestånd

Våren innebär planteringstid för många skogsägare. Flera faktorer samspelar för att de nya trädplantorna ska få en bra start.
Nyhet
15 mar 2024

Gynnsamt att avverka

Just nu är det ett gynnsamt läge för skogsägare att sälja virke. Virkespriserna ligger på bra nivåer och avsättningen till industrin är god.
Nyhet
31 jan 2024

Bästa tipsen inför skogsdeklarationen

Deklarationstider står för dörren. Redan den 12 februari finns kostnadsränta att spara för den som väntar en större kvarskatt.