Semesterersättare till Räddningstjänsten

Inom Billerudkorsnäs koncernen bedrivs en egen räddningstjänst för verksamheten i Gävle. Vi är en av de större industriräddningstjänsterna i Sverige och söker nu förstärkning till vårt team. Säkerhetsarbetet inom koncernen är högt prioriterat och vår enhet består av tolv stycken heltidsanställda och tjugo stycken deltidsanställda. Vår dagliga insatsstyrka består av en insatsledare och fem brandmän med en anspänningstid under dagtid på 90 sekunder, kvällar och helger på 5 minuter. Vi har en hög kompetens av kemikalieinsatser och ett samarbetsavtal med den lokala räddningstjänsten. 

Om tjänsten
Som brandman hos oss kommer du att bedriva operativ räddningstjänst i den daggående utryckningsstyrkan tillsammans med dygnsberedskap. Du och ditt team ansvarar för löpande brandskyddsarbete och för ordning och reda för utrustningen inom Gävle Bruks industriområde och på brandstationen. Utöver förebyggande arbeten och utryckningstjänst ingår det kontinuerligt underhåll av räddningsmaterial och våra fordon.

Dagtid (40h vecka) och dygnsberedskap ingår i tjänsten som är placerad i Gävle. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad brandman med lägst räddningsinsatskompetens med tillhörande godkänt rullbandstest 5,6 km/tim i 6 minuter med larmutrustning. 

   
För att utföra dina arbetsuppgifter behöver du vara frisk i enlighet med arbetsmiljöverkets krav för rökdykning och med fördel simkunnig. B-Körkort är ett krav för att hantera utryckning i tjänsten. Meriterande är sjukvårdsutbildning eller annan relevant arbetslivserfarenhet inom arbetsområdet samt C-körkort. Arbetsplatsen relevanta anställningstester gällande fysisk och praktisk förmåga genomförs på slutkandidater.

Personliga egenskaper
Personlig lämplighet är viktigt för oss. Tjänsten förutsätter att du är ansvarsfull och prestigelös i en varierande arbetsroll med flera kontaktytor. Arbetet innebär att samarbeta i olika grupper för att hitta lösningar och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person värdesätter du en säker arbetsmiljö och du sprider positiv energi till din omgivning. Du kan uttrycka dig väl i tal på svenska och engelska.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Räddningschef Ulf Jämtäng 070-7951221 eller vår insatsledare Jan Pihl 070-7951729.

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari. Urval sker löpande.

 

BillerudKorsnäs är ledande inom förnybart förpackningsmaterial. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde både internt och externt gentemot kunder och partners. För oss är mångfald och inkludering viktigt för att lyfta våra medarbetares olika idéer och erfarenheter. Det ger oss nya perspektiv och utmanar vårt tankesätt. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer – vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Se även

Möt semestervikarie Katarina Winsa

Läs mer om sommarjobbet som Inköpare på BillerudKorsnäs i Kalix.

Möt semestervikarie Lisa Hilferink

Läs om sommarjobbet som förpackningsutvecklare i för Bag Solutions i Kalix.

Möt semestervikarie Rikard Harila

Läs mer om sommarjobbet som Processoperatör på Renseriet på BillerudKorsnäs i Kalix.