BillerudKorsnäs Sustainable Leadership

En avgörande viktig del av BillerudKorsnäs strategi är medarbetarna. Det är genom våra medarbetare som vi når mål och vision. Att ha engagerade medarbetare som vill vara med på vår resa är en förutsättning, och vi vet att engagemang byggs till stor del av våra ledare. Medarbetare som skapar hållbara produkter behöver också hållbara ledare. 

Våra topp 150 ledare globalt har därför gemensamt utvecklat programmet, Sustainable Leadership (sv. Hållbart ledarskap), där de tillsammans definierat tydliga förväntningar på vad en ledare ska leverera, och vi har sedan byggt verktyg, utbildningar och stöd för att ledaren ska utvecklas, växa och kunna leverera på dessa förvänt­ningar. Kärnan i programmet är ledaren själv, att man som ledare inte bara ska klara av att springa 60 meter, utan att man ska vara hållbar ett helt maraton.

Programmet för Sustainable Leadership består av fem områden som är avgörande viktiga för bolaget framåt, och varje område i sin tur är uppbyggt som ledarens löfte till sina medarbetare. Kärnan i programmet är ledaren själv, vilket innebär ett stort fokus på sitt eget självledarskap och hur vi som ledare utvecklas, mår bra och håller på lång sikt.

Programmet bryts sedan ner i konkret vad löftena betyder för varje ledare och vilka kompetenser som krävs för att leverera på löftet. BillerudKorsnäs har sedan byggt en helt ny akademi med olika ledarutvecklinsinsatser för både nya och erfarna ledare för att specifikt bygga dessa kompetenser för att man som ledare ska kunna leverera på löftet och utvecklas som hållbara ledare.

Vill du veta mer? - Se en intervju om vårt Hållbara ledarskap.

Möt våra medarbetare Fabian och Cecilia som berättar mer om vårt Hållbara ledarskap under en intervju tillsammans med Assessio