Gävle

I Gävle produceras vätskekartong och liners. Dessutom ligger BillerudKorsnäs Skogs stabskontor i området.

Om Gävle

Vår produktionsanläggning i Gävle, i östra Gästrikland, är en världsledande tillverkare av vätskekartong till förpackningar för drycker och livsmedel avsedda för användare med mycket höga krav på stabilitet och tryckbarhet. I anläggningen produceras även white top kraftliner, det yttre tryckbara lagret på kartonger av wellpapp, som möter högt ställda krav på körbarhet och tryckbarhet i kundernas konverteringsprocesser. Vätskekartongen används till livsmedelssäkra förpackningar för exempelvis mjölk, vatten, juice, sportdrycker, smoothies och thédrycker samt för konserverade livsmedel som krossade tomater, bönor och såser. Varje dag produceras material till 200 miljoner dryckesförpackningar (enportionsstorlek) i anläggningen, vilket betyder att var fjärde portionsdryck i världen innehåller vätskekartong tillverkad hos BillerudKorsnäs i Gävle.

Fakta

Produkter: Vätskekartong >, Liners > 

Marknadssegment: Mat & dryck > 

Produktionskapacitet: 740 000 ton/år

Antal anställda: 900

Relaterade länkar: BillerudKorsnäs Skog

Hållbarhet & dokument

Hållbarhetsredovisning >

Certifikat och standarder >

Verksamhetspolicy >

Dokument entreprenörer >

Historia

Gävle Bruk har sina rötter i Korsnäs Sågverks Aktiebolag som grundades i Dalarna 1855. 1899 flyttade verksamheten från Dalarna till Kastets industriområde i Gävle. På den tiden var det Sveriges i särklass största industriflytt av 2 000 människor, maskiner och hela byggnader. Den första kokaren startades 1910 och var en sulfitkokare, den första sulfatkokaren startades 1915.

Karriär

BillerudKorsnäs utmanar konventionella förpackninar för en hållbar framtid. Är du intresserad av att arbeta med oss? Välkommen att besöka våra karriärsidor.

Besöks- och kontaktinformation

Se vår besöksfilm

Växel: 026-15 10 00

Angelica Lindholm
Kommunikationsansvarig

Pierre Aggarwal
Fabrikschef

Karin Gustafsson
Miljöchef

Johan Skäringer
Miljöingenjör

Annika Deutsch
HR-chef

BillerudKorsnäs Gävle
801 81 Gävle
Sverige

Besöksadress:
Korsnäsvägen 183