Nyhet
15 okt 2015, 14:00 CET

BillerudKorsnäs lanserar förbättrade bestrukna linerprodukter

Bättre tryckresultat, ökad styrka och styvhet. Det är några av förbättringarna av BillerudKorsnäs linerprodukter.  De kunder som testat uppgraderingarna ser flera positiva resultat.

BillerudKorsnäs erbjuder nu en ny version av linerprodukterna BillerudKorsnäs Design, Decor och Supreme. Uppgraderingen har resulterat i bättre fiberformering och slätare ytor, vilket ger ett bättre tryckresultat för linern. Samtidigt har styrka och styvhet kunnat ökas.

De kunder som utvärderat de nya kvaliteterna har samtliga sett positiva resultat. Bland annat ökad vithet, förbättrad tryckkvalitet och möjlighet att välja en lägre ytvikt tack vare den ökade styrkan och styvheten.

En av de kunder som testat de nya produkterna är Smurfit Kappa Flexoline i Nybro.

- Vi har börjat använda de uppgraderade versionerna av BillerudKorsnäs Design och Decor, och vi är mycket nöjda. Tryckbarheten har helt klart blivit bättre, säger Anders Hagblom, inköpare på Smurfit Kappa Flexoline.

- Uppgraderingen av vår bestrukna liner innebär att vi kan erbjuda en lägre ytvikt med samma styrkeegenskaper jämfört med andra liners på marknaden vilket gynnar våra kunder och miljön, säger Anders Karlsson, Technical Service Manager, BillerudKorsnäs.

Bakgrunden till förbättringarna i linerprodukerna är en uppgradering av pappersmaskin 4 i Gävle. En investering på 220 MSEK genomfördes i slutet av 2014, vilket bland annat innebar installation av en ny inloppslåda, en bröstvalsskak, en slätpress och nya avvattningselement.

De bestrukna linerprodukterna från BillerudKorsnäs används som ytterskikt i wellpappförpackningar inom premiumsegment där förpackningens säljande funktion är av högsta prioritet.

Ytterligare information om de nya linerprodukterna klicka här.